Scutirea medicală nu ţine. Emilia Şercan: Relaţiile dintre MRU şi Iohannis, deteriorate iremediabil

Deşi în faţa presei preşedintele a susţinut că motivul pentru care MRU nu a venit personal la Cotroceni să-şi înainteze demisia din fruntea SIE este unul de natură strict medicală, toate evidenţele arată altceva şi anume că relaţia dintre cei doi este iremediabil deteriorată, crede jurnalista Emilia Şercan.
Emilia Şercan
Emilia Şercan (Florin Chirilă/Epoch Times)

Pus în faţa demisiei lui Mihai Răzvan Ungureanu de la şefia Serviciului de Informaţii Externe, care nu a venit personal să o înainteze la Cotroceni, preşedintele Klaus Iohannis a dezminţit în faţa presei speculaţiile potrivit cărora relaţia dintre ei ar fi fost tensionată şi ar fi culminat cu această decizie a oficialului. Jurnalista Emilia Şercan, care a urmărit îndeaproape desfăşurarea evenimentelor asociate cu demisia lui MRU, nu crede în explicaţiile date de şeful statului.

"Preşedintele Klaus Iohannis vorbeşte despre o "situaţie medicală" a lui Mihai Razvan Ungureanu şi mai spune că din acest motiv MRU nu a mers personal la Cotroceni să-şi prezinte demisia. Această declaraţie a lui KWI arată în mod clar prăpastia dintre cei doi şi să explic de ce. Sursele mele din mediul academic mi-au declarat că MRU a mers azi dimineaţă [luni - n.r.] la Facultatea de Istorie, acolo unde este profesor, pentru a depune o serie de referate pentru nişte doctoranzi de-ai lui. Dacă a putut merge la Universitate, ar fi putut merge şi la Cotroceni.

Tot dimineaţa, a anunţat conducerea facultăţii că a demisionat de la SIE. Repet, că a demisionat, nu că va demisiona. De partea cealaltă, preşedintele Iohannis a spus că a primit demisia lui MRU la prânz. Probabil prin curier din moment ce spune că nu i-a fost înaintată personal. Având în vedere că poziţia de şef al SIE este direct subordonată preşedintelui ţării, dacă relaţia dintre MRU şi KWI nu ar fi fost în mod clar deteriorată, MRU şi-ar fi prezentat personal demisia. Nu a făcut asta", a scris Emilia Şercan.

Potrivit jurnalistei, era puţin trecut de ora 12:00 când a aflat de această demisie şi, ca să o confirme, a sunat la Cotroceni, unde nu se ştia nimic. A aşteptat vreo oră, după care a început să sune mai multe persoane din Facultatea de Istorie, care i-au confirmat că MRU a fost de dimineaţă acolo şi că a anunţat decanul, care e o doamnă, că a demisionat. După asta a revenit cu telefoane la Cotroceni, însă lumea intrase deja în şedinţă. Nu a dat ştirea până nu a avut confirmarea oficială de la Cotroceni.

"Revenind, dacă MRU a mers azi [luni - n.r.] la facultate, dar nu a mers la Cotroceni, putem trage concluzia că relaţiile dintre el şi preşedinte sunt deteriorate iremediabil. Preşedintele a invocat "motive medicale" pentru a găsi o scuză în faţa camerelor de luat vederi, însă când toate evidenţele arată altceva, cred că normal ar fi să primim nişte explicaţii pe bune. Fie de la MRU, fie de la KWI", a subliniat Emilia Şercan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne