Scutea a votat în CSM pentru apărarea independenţei Adinei Florea şi a lui Gheorghe Stan [surse]

Gabriela Scutea
Gabriela Scutea (YouTube/Mihai Tatu)

Procurorul general al României, Gabriela Scutea, a votat în CSM pentru apărarea independenţei Adinei Florea şi a lui Gheorghe Stan zis Geani, de la controversata Secţie specială de investigare a infracţiunilor din justiţie (SIIJ), au declarat pentru g4media.ro surse din magistratură.

Contactată telefonic de către g4media.ro, procurorul general Gabriela Scutea nu a dorit să comenteze.

Reamintim că joi, 5 martie, plenul CSM a adoptat cu 10 voturi pentru, 4 împotrivă şi un vot nul, raportul Inspecţiei Judiciare conduse de judecătorul Lucian Netejoru prin care se propunea apărarea independenţei sistemului judiciar ca urmare a cererii formulate de procurorii SIIJ Gheorghe Stan, Adina Florea, Mihaela Iorga Moraru, Sorin Iaşinovschi şi Puiu Zarafina.

Raportul a fost întocmit de inspectoarea Mihaela Hriţuc, cea care a semnat şi acţiunile disciplinare împotriva fostei şefe DNA Laura Codruţa Kovesi şi fostului procuror şef al DNA Ploieşti, Lucian Onea, ambele respinse de instanţe.

Procurorii SIIJ au fost criticaţi în presă de co-preşedinţii Asociaţiei Iniţiativa pentru Justiţie (AIJ), procurorii Bogdan Pîrlog şi Sorin Lia, şi de către procurorul Cosmin Iordache, co-preşedinte al Asociaţiei pentru Mişcarea de apărare a statutului procurorului (AMASP) din care a făcut parte şi Gabriela Scutea.

Articolul integral poate fi citit aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne