Scrimă. Bianca Benea a cucerit Cupa României la spadă feminin

Benea a câştigat proba individuală feminină din cadrul Cupei României, joi, după ce a dispus în finală de Ileana Cătălina, de la CSM Craiova, cu scorul de 15-14.
Scrimera română Bianca Benea.
Scrimera română Bianca Benea. (facebook.com)

Bianca Benea, legitimată la CSM Oradea, a câştigat, joi, proba de spadă feminin individual din cadrul Cupei României, ediţia 2017, ce se desfăşoară în această perioadă la Sala de sport a Liceului cu Program Sportiv ''Petrache Trişcu'' din Craiova.

Potrivit site-ului Federaţiei Române de specialitate sportiva orădeancă, antrenată de tehnicianul Nicolae Ilie, a reuşit să o învingă în finala mare pe Ileana Cătălina, de la CSM Craiova, cu scorul de 15-14. În continuare podiumul a fost completat de Ioana Dumitru (CS Dinamo) care a dispus în finala mică de Ramona Calcan (CSA Steaua), scor 15-13.

În semifinale, Benea a dispus de Dumitru cu 15-13, iar Cătălina a câştigat cu 15-12 în faţa Ramonei Calcan.

Competiţia de la Craiova (28 septembrie – 1 octombrie) la care s-au înscris 39 de sportive, va continua vineri cu proba feminină de spadă pe echipe, urmând ca sâmbătă să aibă loc proba de spadă masculin individual, respectiv duminică, spadă masculin echipe.