Scrimă. Ana-Maria Popescu a cucerit Grand Prix-ul de spadă de la Budapesta

Scrimera română a câştigat proba de spadă feminin din cadrul turneului de Mare Şlem, duminică, după ce a dispus în finală de Young Mi Kang (Coreea de Sud), cu scorul 15-7.
(Hannah Johnston / Getty Images)

Ana-Maria Popescu, legitimată la CSA Steaua Bucureşti, şi-a trecut în palmares o nouă frumoasă performanţă, cucerind Grand Prix-ul de spadă desfăşurat în acest weekend în capitala Ungariei.

Multipla campioană mondială şi europeană nu a întâmpinat mari dificultăţi în ascensiunea către medalia de aur. Aceasta a trecut în primul tur de rusoaica Maria Obrazţova, cu 15-11, în turul doi de Katharine Holmes (Statele Unite), cu 15-12, în optimi s-a impus în faţa franţuzoaicei Auriane Mallo, cu 15-9, în sferturi a dispus de o altă americancă, Kelley Hurley, cu 14-13, pentru că în penultimul act să câştige cu 13-11 în faţa sportivei Injeong Choi din Coreea de Sud.

În marea finală, campioana olimpică la Rio cu echipa de spadă a României, a învins o altă reprezentantă a Coreei de Sud, Young Mi Kang, cu 15-7.

Podiumul a fost completat şi de franţuzoaica Coraline Vitalis, alături de Injeong Choi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport