Scrimă. Ana-Maria Popescu a cucerit Grand Prix-ul de spadă de la Budapesta

Scrimera română a câştigat proba de spadă feminin din cadrul turneului de Mare Şlem, duminică, după ce a dispus în finală de Young Mi Kang (Coreea de Sud), cu scorul 15-7.
(Hannah Johnston / Getty Images)

Ana-Maria Popescu, legitimată la CSA Steaua Bucureşti, şi-a trecut în palmares o nouă frumoasă performanţă, cucerind Grand Prix-ul de spadă desfăşurat în acest weekend în capitala Ungariei.

Multipla campioană mondială şi europeană nu a întâmpinat mari dificultăţi în ascensiunea către medalia de aur. Aceasta a trecut în primul tur de rusoaica Maria Obrazţova, cu 15-11, în turul doi de Katharine Holmes (Statele Unite), cu 15-12, în optimi s-a impus în faţa franţuzoaicei Auriane Mallo, cu 15-9, în sferturi a dispus de o altă americancă, Kelley Hurley, cu 14-13, pentru că în penultimul act să câştige cu 13-11 în faţa sportivei Injeong Choi din Coreea de Sud.

În marea finală, campioana olimpică la Rio cu echipa de spadă a României, a învins o altă reprezentantă a Coreei de Sud, Young Mi Kang, cu 15-7.

Podiumul a fost completat şi de franţuzoaica Coraline Vitalis, alături de Injeong Choi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport