Şcolile doctorale, rămase fără acreditare. Şercan: Moment bun pentru verificarea fabricilor de plagiate

Este un moment prielnic pentru a se verifica dacă UNAp, ANI a SRI şi Academia de Poliţie mai pot organiza doctorate, din moment ce toate şcolile doctorale au rămas fără acreditare, iar cele trei instituţii au produs uriaş de multă impostură revărsată asupra întregii societăţi, este de părere Emilia Şercan.
Emilia Şercan
Emilia Şercan (Florin Chirilă/Epoch Times)

Cum toate şcolile doctorale din ţară au rămas fără acreditare încă de la începutul lunii august, jurnalista Emilia Şercan - o autoritate în materie de doctorate plagiate - crede că ar fi un moment bun pentru a vedea dacă Universitatea Naţională de Apărare (UNAp), Academia de Informaţii a SRI şi Academia de Poliţie, unde plagiatul pare mai degrabă regulă decât o excepţie, mai pot organiza doctorate.

"Nu ar fi rău momentul asta, în care şcolile doctorale au rămas fără acreditare, să fie folosit pentru a vedea dacă UNAp, ANI a SRI şi Academia de Poliţie mai pot organiza doctorate. Nu ar fi rău deloc. Însă nu mă îndoiesc că monştrii din Parlament mânaţi de Cati Andronescu, susţinuţi şi de Consiliul Rectorilor, condus de "academicianul" în neştiinţele securităţii naţionale Sorin Cîmpeanu, vor găsi soluţii miraculoase.

Aşa cum au mai găsit şi până acum, când au dat verificarea plagiatelor la universităţi, iar evaluarea şcolilor doctorale la Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior, astfel încât Consiliul Naţional de Atestare a Diplomelor şi Certificatelor Universitare să fie scos total din joc", a scris joi, pe contul său de Facebook, jurnalista Emilia Şercan.

Nu demult, jurnalista reclamă faptul că, în toate aceste trei universităţi - UNAp, Academia de Informaţii a SRI şi Academia de Poliţie, "plagiatul este regulă în cazul doctoratelor, iar cercetarea şi munca originală reprezintă excepţia".

"Toate aceste trei şcoli doctorale au produs uriaş de multă impostură revărsată asupra întregii societăţi", a subliniat Emilia Şercan.

Potrivit pressone.ro, toate şcolile doctorale din România şi-au pierdut acreditarea la începutul lunii august, când a expirat un termen prevăzut de lege. Juridic, asta înseamnă că în acest an universitar nu mai pot fi înmatriculaţi studenţi-doctoranzi. La această situaţie extremă s-a ajuns după cinci ani de tergiversare a obligaţiilor prevăzute de Legea educaţiei. Mai multe detalii aici.