Schweighofer şi Agent Green au semnat un armistiţiu

Schweighofer şi Agent Green au semnat un armistiţiu. Holdingul austriac promite să-şi reevalueze fondul forestier şi să înfiinţeze o "arie protejată privată."
Protest pentru salvarea pădurilor, Piaţa Universităţii, 7 iunie 2015
Protest pentru salvarea pădurilor, Piaţa Universităţii, 7 iunie 2015 (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Cel mai mare prelucrător de masă lemnoasă din România, compania austriacă Holzindustrie Schweighofer, a anunţat că a ajuns la o înţelegere cu organizaţia de mediu Agent Green, cel mai vehement critic al activităţii sale, în special al modului în care supervizează provenienţa lemnului achiziţionat de fabricile sale, relatează România Curată.

Pentru iubitorii de mediu din România, ştirea pare un "blat" între Agent Green şi Schweighofer, dar încheierea de acorduri cu "industria" este o practică în rândul unora din ONG-urile de mediu. Acestea îşi justifică etic încheierea de "acorduri", "protocoale", "parteneriate" prin faptul că aşa ajung să aibă acces la "zone" care anterior le erau interzise şi să pună umărul la îmbunătăţirea practicilor, în vederea protejării naturii.

Gabi Păun, coordonatorul Agent Green, a explicat în ce constă acordul dintre ONG-ul pe care-l coordonează şi Schweighofer Holzindustrie: "Nu este vorba de o cooperare cu Schweighofer. Este vorba de un dialog constructiv din care noi urmărim să protejăm cât mai multe păduri indiferent cine le deţine, statul sau proprietari privaţi."

Pentru a citi în continuare articolul intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne