Schimbare de ştafetă. Cazanciuc preia şefia Senatului

Robert Cazanciuc (Senator PSD),
Robert Cazanciuc (Senator PSD), (Florin Chirilă/Epoch Times)

Social-democratul Robert Cazanciuc a preluat, joi, de la colegul său de partid Titus Corlăţean, atribuţiile de preşedinte interimar al Senatului.

Fostul ministru al Justiţiei Titus Corlăţean a anunţat în şedinţa Biroului Permanent că renunţă la funcţia de preşedinte al Senatului din motive personale şi a solicitat ca funcţia să fie preluată de unul dintre vicepreşedinţi. Mai mult, Corlăţean l-a propus în acest sens pe Robert Cazanciuc.

"Voi dialoga şi colabora cu toate grupurile parlamentare, astfel încât legile trimise de Senat să facă mai bună viaţa tuturor românilor. E o preluare de atribuţii într-un moment dificil pentru întreaga ţară şi, mai mult ca niciodată, avem nevoie să stăm în jurul mesei rotunde indiferent din ce partid provenim pentru a stabili priorităţile pentru ţară, fără patimă, fără orgolii. Trebuie să ne asumăm în momente dificile decizii care să schimbe în bine viaţa românilor", a declart Cazanciuc, joi, pentru Agerpres.

Reamintim că la postul de şef al Senatului râvnea şi Şerban Nicolae; de altfel, în februarie a.c., acesta a şi fost votat de senatorii social-democraţii drept propunerea PSD pentru şefia respectivei Camere. Propunerea nu a mai ajuns însă în plen. În rândurile PSD s-a susţinut că Nicolae trebuie să aştepte validarea în CEx, însă pe surse a circulat informaţia că, de fapt, Marcel Ciolacu ar avea un alt favorit pentru şefia Senatului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne