Schimbare de situaţie: Tăriceanu candidează la Primăria Capitalei

Calin Popescu Tariceanu
Calin Popescu Tariceanu (Epoch Times România)

UPDATE: Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, că va intra în cursa electorală pentru fotoliul de primar general al Capitalei. Cu acest prilej, liderul ALDE a prezentat cele trei argumente care l-au făcut să ia această decizie.

Totodată, fostul preşedinte al Senatului a opinat că ”nu e timp de experimente, e nevoie de oameni cu greutate, cu experienţă”, considerând că “experienţa politică pe care a acumulat-o ca premier şi preşedinte al Senatului” îl recomandă ca edil al Bucureştiului.

“Astăzi am avut o reuniune a organizaţiei pe Bucureşti cu toate sectoarele şi am luat decizia să îmi depun candidatura pentru Primăria oraşului Bucureşti.

Am trei argumente principale pe care vreau să le subliniez:

- în primul rând am constatat că în Bucureşti nu există niciun candidat liberal. Nicuşor Dan, care participă la cursa pentru Primăria Bucureşti, nu are un profil liberal, faptul că este susţinut de PNL este cu totul altceva. Ca să nu mai vorbesc că planează semne serioase de întrebare asupra profilului liberal al PNL-ului, dacă mai este PNL-ul partid liberal sau nu. Eu spun că nu.

- având în vedere că trecem printr-o perioadă extrem de dificilă, o perioadă grea generată de epidemia de coronavirus, nu este timp de experimente, este nevoie de oameni cu experienţă, de oameni cu greutate. Experienţa pe care am acumulat-o ca premier, experienţa pe care am acumulat-o politic vorbind ca preşedinte al Senatului sunt extrem de utile pentru a avea şi pentru a clădi o strategie şi o viziune pentru oraşul Bucureşti.

- în al treilea rând, ma consider în situaţia de a avea o anumită responsabilitate şi o obligaţie nu doar faţă de electoratul liberal, cât şi faţă de colegii mei din partid, faţă de organizaţiile ALDE din ţară. Nu este firesc ca într-o bătălie generalul să stea numai la birou în localul de stat major cum se spune. El trebuie să fie alături de soldaţi pe câmpul de bătălie”, a declarat Tăriceanu.

Cu acest prilej, liderul ALDE a vorbit şi despre acordul politic agreat cu PSD în baza căruia ”un număr de 10 – 12 organizaţii [ALDE – n.r.] vor merge pe liste comune dar ¾ dintre organizaţii au hotărât să meargă pe liste individuale”.

Tăriceanu a subliniat că acesta este doar anunţul, nu şi lansarea candidaturii sale şi a promis că va prezenta proiectele, programul şi candidaţii ALDE la sectoare la lansare, într-un moment ulterior la care presa va fi invitată.

* * *

Preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu şi-a informat partidul, joi dimineaţa, că doreşte să candideze la Primăria Capitalei, după ce negocierile cu PSD au eşuat, anunţa G4Media.ro citând surse din partid.

Liderul ALDE va susţine joi, la ora 12:00, o conferinţă de presă extraordinară, la sediul ALDE.

Ştire în curs de actualizare

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne