Schimb de replici între Ion Sturza şi Maia Sandu. “Nu cred că aveţi dreptul la rateu. Nu e o miză personală, este a noastră, a tuturor”

Fostul premier al Moldovei, Ion Sturza consideră că tergiversarea alegerii unui candidat comun din partea PAS, PPDA şi PLDM oferă oportunitatea "adevăraţilor inamici", Dodon şi Lupu să avanseze. La rândul său, Maia Sandu oferă asigurări că promisiunea va fi îndeplinită.
Ion Sturza, Maia Sandu şi Laura Ştefan
Ion Sturza, Maia Sandu şi Laura Ştefan (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Odată cu începutul campaniei electorale, ideea unui candidat comun din partea Partidului Acţiune şi Solidaritate, Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr şi Partidul Liberal Democrat din Moldova pare să preocupe tot mai mult clasa politică de la Chişinău. În acest context, într-un mesaj pe Facebook, fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Ion Sturza vine cu un set de replici adresate liderei PAS, Maia Sandu.

„Dragă Maia, ştiu că ai decis de mai demult timp să mergi de una singură în alegeri... Ştiu, consideri că vei trece la pas în turul doi, iar de acolo rămâne doar o jumătate de pas până la râvnitul fotoliu. Căci aşa spun sondajele domnului Plahotniuc, iar el este om de cuvânt, i-a promis doamnei Nuland că Moldova va rămâne fără de comunişti şi va avea un preşedinte pro-occidental, ales de tot „poporul”. Cine, dacă nu domnia voastră, se încadrează perfect în acest profil de american dream?!” a comentat Ion Sturza, fostul premier al Republicii Moldova.

“Îmi permit să-ţi dau un sfat public: contezi, dacă faci alianţă cu Andrei Năstase. Separat, moldovenii vor uita de voi până la Anul Nou. Te răţoieşti cu Iurie Leancă, te plângi pe proceduri, faci apel la „structuri”, în timp ce inamicii adevăraţi, Igor Dodon şi Marian Lupu, „dau cărbuni”, a mai declarat Sturza.

Referindu-se la acordul dintre cei doi lideri PAS şi PPDA în vederea lansării unui candidat comun la prezidenţiale, Sturza a comentat: “Aveţi ambii o responsabilitate enormă, să nu o daţi de gard. Ştiu că vă aşteaptă, în caz de... Washingtonul şi Frankfurtul. Dar nu cred că aveţi dreptul la rateu. Nu e o miză personală, este a noastră, a tuturor”.

O reacţie din partea preşedintei PAS despre cele enunţate de Sturza nu a întârziat să apară. Pe pagina sa de Facebook aceasta a ţinut să precizeze: “Se pare că ştiţi mai bine decât mine ce decizie o să iau. Eu pot să vă spun un singur lucru: am făcut un angajament şi o să-l respect. Am convenit împreună (PAS, PPDA şi PLDM) să măsurăm şansele celor doi candidaţi prin sondaje, altele decât cele ale lui Plahotniuc. Vrem să rupem practica vicioasă de a lua decizii în funcţie de părerile unor “profeţi”. Vrem să ştim pe cine o să sprijine oamenii. Aceasta înseamnă democraţie, nu “prostioară”, a notat Maia Sandu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe