Scenariul Dăncilă în cursa pentru Cotroceni. Bădălău: "Ceea ce eu îmi doresc este ca candidatul propus de PSD să câştige"

Niculae Bădălău
Niculae Bădălău (Epoch Times România)

Ministru al Economiei şi lider al PSD Giurgiu, Niculae Bădălău - considerat unul dintre "greii" PSD - a catalogat drept "responsabilă" declaraţia premierului Dăncilă care a susţinut că va candida la prezidenţiale dacă partidul i-o va cere, însă a ţinut să precizeze că formaţiunea are mulţi oameni valoroşi şi importantă este câştigarea Cotroceniului.

"Este de apreciat faptul că doamna preşedintă Dăncilă vrea să candideze sau se oferă să candideze. În acest moment sunt nişte măsurători şi, în funcţie de aceste măsurători, CEx- ul va lua decizia cea mai bună. Eu nu am nimic împotriva niciunei candidaturi, ceea ce eu îmi doresc este ca candidatul propus de Partidul Social Democrat să câştige alegerile. Şi aici avem foarte mulţi oameni valoroşi: doamna preşedintă Dăncilă, domnul ministru Teodorovici, doamna Firea, cei care s-au oferit să candideze cu siguranţă că sunt oameni de partid, ideea este să realizăm o coeziune şi tot partidul să se mobilizeze pentru a câştiga alegerile. Partidul Social-Democrat tot timpul a oferit candidaţi buni. Mi s-a părut o declaraţie responsabilă, o declaraţie de asumare, pentru că nu e simplu ca preşedinte să-ţi asumi o asemenea sarcină", a declarat Niculae Bădălău, pentru Mediafax.

Comentariile lui Bădălău vin în contextul în care Viorica Dăncilă a declarat, joi, că dacă partidul îi va cere să candideze la alegerile prezidenţiale, nu se va da înapoi şi va intra în cursă.

"Nu am luat încă în calcul acest lucru, am considerat că voi merge cu un candidat, iar eu ca prim-ministru şi preşedinte PSD îl voi sprijini. Dar nu vreau să creadă că sunt un om laş. Dacă partidul îmi va cere acest lucru şi va crede că este singura soluţie, voi accepta ceea ce spune partidul. Dar în acest moment, eu cred că este bine să avem un candidat şi eu să sprijin acel candidat care să ne ducă spre turul II, dacă partidul va cere, nu voi face un pas înapoi, dar opţiunea mea este să merg în spatele altui candidat", a declarat Viorica Dăncilă, la DC News.

Anunţul premierului Dăncilă a venit în condiţiile în care sondajele arată dezastruos pentru cei cinci colegi ai acesteia care îşi anunţaseră intenţia de a intra în cursa pentru Cotroceni. Mai exact, Eugen Teodorovici, Mihai Fifor, Şerban Nicolae, Ecaterina Andronescu, Liviu Pleşoianu - sunt cotaţi în sondaje cu un scor mai degrabă în marja de eroare, având sub 5% în intenţia de vot, au declarat surse social-democrate pentru hotnews.ro.

În schimb, Dăncilă s-ar afla cu câteva procente bune înaintea liderilor PSD testaţi, însă ca notorietate, plasându-se la egalitate cu liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Astfel se explică de ce Viorica Dăncilă - care până acum excludea orice intenţie de a candida - a declarat astăzi la DC News.ro că, dacă partidul îi cere, îşi va asuma candidatura.