Scenaristul filmului ”Pe aripile vântului”, reîncarnat în vestul Statelor Unite?

Playwright and screenwriter Sidney Coe Howard (1891–1939), writer of “Gone With the Wind.”
Playwright and screenwriter Sidney Coe Howard (1891–1939), writer of “Gone With the Wind.” (Wikimedia Commons)

Atunci când Lee, un băieţel născut în SUA, avea 2 ani şi jumătate, a început să vorbească despre ”cealaltă mamă” a sa. Când a împlinit 3 ani şi jumătate a început să se supere din cauza faptului că nu putea ajunge la ”cealaltă casă”, şi deoarece trebuia să meargă înapoi la muncă.

El începea să argumenteze că numele său mijlociu era Coe, chiar dacă nu era, şi că ziua sa de naştere era 26 iunie, chiar dacă aceasta era, de fapt, 21 iunie. Copilul mai susţinea că a avut o fată numită Jennifer şi părea să fi dezvoltat o obsesie cu Hollywood-ul, susţinând că a trăit acolo.

Părinţii săi au realizat că băieţelul ar putea vorbi despre o viaţă anterioară. Aşa că l-au întrebat ce a făcut la Hollywood, iar el a spus că a făcut filme. Atunci l-au întrebat dacă el juca un rol, iar el a răspuns că nu făcea asta, spunând că scria filme. Părinţii au început să numească mai multe filme, iar la al 5-lea sau la al 6-lea film ei au găsit ”Pe aripile vântului”.

”Da, acesta era filmul meu. Eu am scris acel film”, a spus băiatul.

În timp ce căuta pe Internet filmul ”Pe aripile vântului”, pentru a vedea cine a scris scenariul şi dacă informaţiile se potriveau, sora lui Lee l-a întrebat câţi ani avea când a murit. Acesta a spus că avea 48 de ani.

Părinţii lui Lee au găsit informaţiile pe care le căutau, fiind uimiţi când au văzut corelaţiile. Sidney Coe Howard a scris scenariul pentru filmul ”Pe aripile vântului”. Numele mijlociu, Coe, se potrivea cu afirmaţiile lui Lee. Howard a murit la vârstă de 48 de ani, vârsta la care Lee spunea că a murit. Howard avea o fată numită Jennifer, aşa cum a spus Lee, iar data de naştere a lui Howard era 26 iunie (1891) – exact data de naştere rositită de Lee.

Doctorul Jim Tucker din cadrul Universităţii Virginia a investigat această poveste, vizitând familia în orăşelul natal cu vreo 2.000 de locuitori din Vestul Mijlociu al Statelor Unite, şi a descris această întâmplare în cartea sa, ”Întoarcerea la viaţă: Cazurile extraordinare ale copiilor care-şi amintesc vieţile anterioare”. Tucker este un cercetător eminent, specializat în studiul reîncarnării, lucrând şi cu regretatul doctor Ian Stevenson, tot din partea Universităţii Virginia, care a cercetat în total mii de cazuri de copii care spuneau ca-şi amintesc vieţile trecute. În multe situaţii, aceste amintiri au fost verificate cel puţin într-o anumită măsură.

Chiar dacă acesta nu este cel mai pregnant caz din dosarele colectate de Tucker-Stevenson, de vreme ce Lee nu a putut furniza vreo informaţie care să poată fi verificată cu certitudine şi care nu se găsea la îndemână pe Internet, doctorul Tucker a notat: ”Cazul ca un întreg rămâne oarecum nerezolvat, dar este intrigant, în orice caz”.