Scântei între PNL şi PSD pe tema amânării numirii lui Hellvig la şefia SRI

Ludovic Orban
Ludovic Orban (Epoch Times România)

Liberalii nu sunt deloc mulţumiţi de decizia social-democraţilor de a amâna votul pentru numirea lui Eduard Hellvig la şefia SRI. Liderul deputaţilor PNL, Ludovic Orban, s-a arătat surprins de manevra celor de la PSD, care nu au avut niciun motiv pertinent pentru această amânare, şi i-a acuzat pe aceştia că sigur ascund ceva.

Şeful Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a anunţat, miercuri, că grupul parlamentar al social-democraţilor a decis ca reuniunea celor două Camere să aibă loc luni, dar nu a dezvăluit motivul acestei decizii.

"PSD a susţinut ca plenul să fie luni la ora 16:00. E o decizie luată de grupul parlamentar PSD. Nu am de ce să vă spun eu motivaţia, pentru că eu vorbesc în calitate de preşedinte al Camerei. Coaliţia aflată la putere are un organ de conducere care vă poate răspunde de ce au luat această decizie”, a declarat Valeriu Zgonea, potrivit b1.ro.

Liderul deputaţilor PNL din Camera Deputaţilor, prim-vicepreşedintele partidului Ludovic Orban, s-a arătat extrem de surprins de atitudinea celor de la PSD, mai ales că aceştia nu au dat o explicaţia pertinentă pentru decizie.

"Propunerea formulată de grupurile parlamentare ale PNL ca audierea în comisie şi votul să fie marţi a fost respinsă pe motivaţia că o să fie miercuri. În discuţiile pe care le-am avut cu Victor Ponta, acesta şi-a dat acordul pentru data de astăzi pentru ora 13:30-14:00. Astăzi, a venit PSD, fără motivaţie, şi a propus ca şedinţa să fie luni. Într-o perioadă în care SRI are un şef interimar, ei vin cu o propunere total lipsită de logică, singurul argument a fost că suntem noi prea mulţi şi că aşa vor muşchii lor. Nu ştiu ce vor să câştige din această treabă. SRI e condus de un director care e un om care nu provine din SRI şi care are ca funcţie asigurarea controlului civil al SRI”, a precizat Ludovic Orban.

"Au spus cei de la PSD, respectiv domnul Zgonea, că nu trebuie să furnizeze nicio motivaţie pentru propunerile pe care le formulează PSD. Nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu îi miroase. Nu au curajul să ia o astfel de poziţie politică. Dacă spuneau de la început că nu sunt de acord cu numirea lui Hellvig, probabil această tergiversare ascunde nişte lucruri (...) Ori eşti bărbat şi spui ce vrei, ori că vor să negocieze şefia SIE, că au convins nişte parlamentari, indiferent de ceea ce gândesc (...) Au fost convocate şi Birourile Permanente, nu mai poţi să ai nicio garanţie cu privire la respectarea cuvântului dat în înţelegere. Probabil în sinea lor nu sunt de acord cu această nominalizare sau cred că trebuia să aibă loc o negociere, dar nu au curajul să o spună", a subliniat Ludovic Orban.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.