Scandalul voturilor fantomă la moţiunea de cenzură. Goţiu: "Scuze că nu gândim în stil mafiot!"

La votul pentru moţiunea de cenzură, în urne s-ar fi găsit două bile în plus, bile ce puteau face diferenţa între căderea sau rămânerea lui Grindeanu dacă parlamentarii de la minorităţi ar fi votat diferit. Senatorul USR Mihai Goţiu explică de ce USR nu a putut preîntâmpina acest fapt.
Mihai Gotiu
Mihai Gotiu (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Senatorul USR Mihai Goţiu reacţionează la scandalul voturilor fantomă pe moţiunea de cenzură, cu alte cuvinte la informaţia că - potrivit jurnaliştilor de la stiripesurse.ro - numărul parlamentarilor care au introdus bile în urnă la moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu a fost mai mic decât cel al voturilor consemnate oficial.

Goţiu care, reamintim, anterior votului verificase ca în cele două urne să nu fi fost puse deja bile, transmite că, din păcate, nu se pot anticipa toate modalităţile de furt, căci doar cuiva obişnuit să gândească în stil mafiot i-ar trece prin minte că cineva riscă puşcăria în faţa a zeci de camere de luat vederi.

Reamintim că, potrivit ştiri pe surse, de votat au votat doar 249 de parlamentari, însă în urne s-au găsit 251 bile. Goţiu susţine că povestea pare plauzibilă, căci din contorizarea voturilor la vedere pe care a făcut-o, îi rezultă că PSD&ALDE ar mai fi avut nevoie de cel puţin două voturi pentru a trece moţiunea, indiferent de ce ar fi făcut cei din grupul minorităţilor.

"SCUZE CĂ NU GÂNDIM ÎN STIL MAFIOT! Că n-au existat bile în plus la momentul deschiderii urnelor de vot pot depune mărturie, că le-am verificat.

Că în urne au fost câte 251 de bile pot, de asemenea, confirma, că le-am numărat de două ori (împreună cu vicepreşedintele de la PNL Iulia Scântei). Aşadar, dacă au votat doar 249, există două posibilităţi:

1) unul sau doi dintre cei care au votat secret au introdus câte două, respectiv câte o bilă în plus în urne, iar listele cu numărul celor care au votat au fost falsificate;

2) doi dintre cei care au luat bilele le-au dat altor parlamentari (dintre cei care au votat secret) pentru a le introduce în urne (ca PSD să fie sigur de acele voturi), în situaţia asta cheia iese fără să fie nevoie de falsificarea listei de prezenţă/vot...

Povestea pare plauzibilă; din contorizarea voturilor la vedere pe care am făcut-o, îmi rezultă că PSD&ALDE ar mai fi avut nevoie de cel puţin două voturi pentru a trece moţiunea indiferent de ce ar fi făcut cei din grupul minorităţilor.

Din păcate, cu toate precauţiile luate nu ai cum să anticipezi toate modalităţile de furt. Doar cineva obişnuit să gândească în stil mafiot poate să prevadă că cineva riscă puşcăria în faţa a zeci de camere de luat vederi", scrie Goţiu, pe pagina sa de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne