Scandalul "Presiuni de la Cotroceni": Consilierul prezidenţial Simina Tănăsescu a demisionat

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Eugen Horoiu / Epoch Times România)

Consilierul prezidenţial Elena-Simina Tănăsescu şi-a dat demisia în urma scandalului "Presiuni de la Cotroceni pe un judecător CCR", informează miercuri, în cadrul unui comunicat de presă, Administraţia Prezidenţială.

"În ultimele zile, în spaţiul public au apărut speculaţii cu privire la eventuale presiuni exercitate asupra unui judecător al Curţii Constituţionale, ca urmare a unei discuţii purtate de doamna Elena-Simina Tănăsescu cu domnul Petre Lăzăroiu. Administraţia Prezidenţială reiterează că nu au existat niciun fel de presiuni şi sunt complet neadevărate acuzaţiile aduse în acest sens.

Având însă în vedere că este inadmisibil ca la nivelul opiniei publice să planeze orice suspiciune că ar fi fost posibilă o încercare de imixtiune în activitatea Curţii Constituţionale, pentru a nu prejudicia instituţia Preşedintelui României, doamna Elena-Simina Tănăsescu a înaintat astăzi, 20 iunie a.c., Preşedintelui Klaus Iohannis demisia din funcţia de consilier prezidenţial", se arată în comunicatul citat.

Mai multe detalii despre scandal aici.