Scandalul Inculpatul din Black Cube versus "Binom". Daniel Dragomir în faţa comisiei parlamentare de resort

Fostul colonel SRI Daniel Dragomir, autor al unor incendiare declaraţii de natură să o "înfunde" pe şefa DNA şi pe foştii săi colegi de serviciu, este aşteptat marţi în faţa vestitei comisii parlamentare pentru controlul SRI, conduse de apropiatul Olguţei Vasilescu, Claudiu Manda.
SRI
SRI (Epoch Times România)

Daniel Dragomir, fost colonel SRI şi inculpat în dosarul Black Cube este invitat să se prezinte marţi, la ora 16,30, la audieri în Parlament, în legătură cu afirmaţiile făcute în spaţiul public cu privire la o presupusă implicare a Serviciului Român de Informaţii în actul de justiţie.

"Am avut o discuţie astăzi cu toţi membrii comisiei. Am discutat un pic despre cum ar trebui să funcţioneze activitatea la comisie. Mâine avem prima şedinţă ordinară. Am avut o discuţie cu domnul Daniel Dragomir. L-am invitat pentru mâine, la ora 16,30, la Comisia de control SRI, deci mâine la 16,30 va veni. I-am trimis şi pe adresa de e-mail pe care mi-a propus-o dumnealui o solicitare scrisă", a declarat luni şeful comisiei pentru controlul SRI, senatorul Claudiu Manda, citat de Agerpres.

Potrivit lui Manda, întâlnirea de marţi a membrilor comisiei cu Daniel Dragomir reprezintă "o primă etapă'', Comisia SRI exprimându-şi "disponibilitatea" de a analiza declaraţiile făcute de acesta.

"Este o întâlnire într-o primă etapă. Am văzut o serie de declaraţii făcute de domnia sa în mass-media. Comisia SRI îşi exprimă disponibilitatea de a discuta pe toate detaliile pe care domnul Dragomir poate să le prezinte, inclusiv cu probe, inclusiv cu chestiuni pe care le poate spune. (...) Va rămâne ca domnul Dragomir să ne spună, la comisie, cu nume şi prenume, lucruri pe care consideră că le poate spune sau lucruri pe care să sperăm că doreşte să le spună comisiei'', a precizat Manda.

Menţionăm în context că la rândul său, liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat că ulterior audierilor de astăzi, comisia de control asupra activităţii SRI va decide dacă va fi nevoie şi de o comisie de anchetă pe marginea dezvăluirilor făcute în spaţiul public de Daniel Dragomir.

Reamintim că Daniel Dragomir, fost ofiţer SRI cercetat în dosarul Black Cube - care vizează spionarea şi hărţuirea şefei DNA - pentru constituire a unui grup infracţional organizat, instigare la acces ilegal la un sistem informatic, instigare la transfer neautorizat de date informatice, instigare la operaţiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice, instigare la fals informatic, în formă continuată, şi instigare la violarea secretului corespondenţei - a lansat la Antena 3 o serie de acuzaţii incendiare. Practic, Dragomir a lăsat să se înţeleagă faptul că cei de la SRI au întocmit rechizitorii pe care procurorii DNA doar le semnau.

Fostul colonel a mai acuzat că şefa DNA şi generalul Coldea aveau colaborări pentru a obţine sentinţe favorabile în justiţie. "Au fost şi ofiţeri acoperiţi în justiţie", a susţinut Dragomir, adăugând că orice serviciu foloseşte inclusiv "acoperiţii" în presă, iar pe câţiva care ar fi răspuns la ordinele binomului i-a cunoscut şi el.

"Ofiţerii SRI făceau rechizitoriile, iar bravii procurori DNA le luau le contrasemnau şi le trimiteau în instanţă. Sperau ca cei din câmpul tactic să dea decizii favorabile. SRI dădeau biletele şi erau dictate complete de judecată. Erau relaţii personale între judecători şi ofiţeri care erau implicaţi în câmpul tactic. Dumbravă [şeful Direcţiei Juridice a SRI - n.r.] sprijinea judecătorii să ajungă în poziţii. A fost şi prin şantaj cum ar fi fost arhiva SIPA. Au fost şi ofiţeri acoperiţi în justiţie. Când vorbim de ofiţeri acoperiţi între procurori şi judecători se încalcă grav Constituţia", a afirmat Dragomir la Antena 3.