Scandalul "Ghiţă numără voturile". Macovei: Informaţiile venite pe filiera Guşă-Rareş Bogdan, suspecte de manipulare

Sebastian Ghiţă
Sebastian Ghiţă (foto:reporter virtual)

Sâmbătă seara la Realitatea Tv se lansa bomba: Senatorul PSD Sebastian Ghiţă, un apropiat al prezidenţiabilului Victor Ponta, controlează firmele care numără voturile. Candidatul independent Monica Macovei a avertizat românii să nu cadă în plasa unor astfel de declaraţii şi să nu mai vină la vot, adăugând că "informaţiile vehiculate pe filiera Guşă - Rareş Bogdan" sunt "suspecte de manipulare".

În timp ce consultantul politic Cozmin Guşă explica cum firmele ASSECO SEE şi SIVECO România, care vor număra voturile, sunt apropiate lui Sebastian Ghiţă, realizatorul Tv Rareş Bogdan instiga populaţia să nu se mai prezinte la vot afirmând ca s-ar pregăti un furt masiv de voturi.

"Nu este o noutate că Sebastian Ghiţă este implicat în procesul de numărare a voturilor, s-a mai întâmplat şi în trecut.
Ghiţă îşi continuă această epopee legată de alegerile din România, o monitorizare îndoielnică a voturilor. Avem în acest moment voturile numărate de o firmă controlată de o doamnă care se află în arest preventiv, Siveco este un partener. Nu mai avem garanţia că alegerile vor fi controlate şi numărate conform unui principiu democratic şi unei corecţiuni. În mod evident, faptul că avem o încrengătură de interese partizane în monitorizarea voturilor la aceste alegeri mă face să fiu extrem de circumspect faţă de ceea ce se pregăteşte. Implicarea unor oameni din serviciile secrete devine evidentă. Noi nu putem să spunem că aceste alegeri sunt validabile pentru că nu ai cum să le validezi când asemenea gen de oameni, cuplul Sebi Ghiţă - Irina Socol monitorizează votul care garantează aceste alegeri", a declarat Cozmin Guşă, la Realitatea TV.

Rareş Bogdan a făcut referire la o sesizare făcută de PMP la BEC în care acuza faptul că cele două firme ar fi controlate de Sebastian Ghiţă, care a negat însă orice legătură acestea.

Macovei: "Veniţi la vot! Nu e cazul de amânare a alegerilor"

Veniţi la vot! Nu e cazul de amânare a alegerilor. Cea mai bună metodă să ne apărăm de o eventuală fraudă este să ieşim cât mai mulţi la vot.
Având în vedere informaţiile vehiculate pe filiera Guşă – Rareş Bogdan, care în sine le face suspecte de manipulare:

1. Veniţi la vot! Nu e cazul de amânare a alegerilor! Orice apel la boicot e o iresponsabilitate şi o manipulare.

2. Informez alegătorii că toate secţiile de votare din ţară trebuie să afişeze procesele verbale după numărarea voturilor pe uşa secţiei, potrivit legii 370/2004 cu modificările ulterioare.

3. Preşedinţii Birourilor Electorale Judeţene să urmărească cu atenţie introducerea corectă a proceselor verbale de numărare a voturilor în soft-ul de centralizare a datelor.

Cum se apără Sebastian Ghiţă

"Aceste afirmatii pe care le-ati facut dvs la Realitatea TV, se aseamana cu cele facute de Vadim Tudor in urma cu multi ani. Suntem cu cateva ore inainte de alegeri si ce faceti dvs este o chestiune grava. Intre suspiciune si acuze trebuie sa pastrati o distanta.

Asseco See este cea mai mare firma poloneză. Ne-am dori să putem controla această firmă. Din păcate, noi nu am reuşit să facem aşa firmă. În al doilea rând vreau să vă spun ca director la această firmă a fost un domn, fratele lui Tinel Petre. Firma Asseco See a fost departe de orice legătură de suspiciunea de corupţie în România. În ceea ce priveşte doamna Socol este o doamnă admirabilă pe care o respect şi este un simbol şi model.

Numărarea voturilor se face în fiecare secţie de vot, de către o comisie. Numărarea voturilor o fac reprezentanţii tuturor partidelor, toţi au observatorii lor. Voturile nu le număra un soft sau o firmă. Asa cum ni s-a spus DNA-ul supravegheaza aceste alegeri. Cred că ceea ce faceţi este o greşeală şi nimic din ce acuzaţi nu este adevărat. Nu este softul meu.

Începând cu 2007 am participat la fiecare proces de votare. La fiecare birou electoral judeţean există un calculator. Reprezentanţii partidelor de la nivel de judeţ împreună cu un judecător verifică dacă oamenii din secţia de vot au calculatoare. După semnarea procesului verbal, se introduce în calculator. Eu sunt programator de meserie.

Acuzaţiile dumneavoastă şi temerile nu au un suport real şi această veşnică întrebare va dispărea. Nu am nicio legatura cu Asseco See. Niciun om pe care îl cunosc nu are legătură cu această firmă", a declarat Sebastian Ghita.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne