Scandalul EColi versus vaccin face victime în lumea politică. Deputatul Ninel Peia exclus din PSD

Deputatul Ninel Peia şi-a atras excluderea din partid, după ce a susţinut ipoteza îmbolnăvirii bebeluşilor din Argeş din cauza vaccinurilor.
Ninel Peia
Ninel Peia (Facebook)

Liviu Dragnea l-a exclus din PSD pe deputatul Ninel Peia, după ce acesta a scris pe blog că vaccinurile ar fi cauza îmbolnăvirilor bebeluşilor din Argeş.

"Nu ştiu care este agenda dlui Ninel Peia, dar constat cu părere de rău că este foarte diferită de cea a PSD, iar prin luările sale de poziţie din ultima vreme, făcute în nume personal, se plasează singur în afara partidului. Suntem într-un an electoral şi nu ne permitem niciun fel de derapaje, nici de la linia politică asumată de partid, nici de la bunul simţ", a declarat preşedintele PSD Liviu Dragnea, potrivit sursei citate.

Redăm câteva fragmente din articolul lui Peia:

"Cine ne omoară copiii, e-coli sau vaccinul DTP? Vrem adevărul, nu bâjbâieli demne de Evul Mediu! Ţinând seama de numărul foarte redus de cazuri catalogate ca fiind infecţii cu e-coli, ridic o întrebare clară către reprezentanţii şi responsabilii Sănătăţii româneşti: este posibil ca aceste cazuri să fie legate de vaccinul DTP? (...)

Ţinând seama de numărul foarte redus de cazuri catalogate ca fiind infecţii cu e-coli, ridic o întrebare clară către reprezentanţii şi responsabilii Sănătăţii româneşti: este posibil ca aceste cazuri să fie legate de vaccinul DTP?

(...) Vin şi cer Ministrului Sănătăţii să facă publice următoarele date: Câţi copii s-au îmbolnăvit şi câţi copii au murit în 2015 şi 2016 de Sindrom Hemolitic Uremic? Dintre aceştia, câţi au fost infectaţi cu e-coli? Şi, foarte important: câţi copii dintre cei bolnavi de Sindrom Hemolitic Uremic au făcut vaccinul DTP şi la ce date? Ce lot DTP a fost administrat în Argeş şi analiza lui? Dacă vaccinul DTP a fost modificat intenţionat şi se fac experienţe?.", scria Peia pe blog.

Ulterior acestui articol, Peia a intrat în conflict cu fostul ministru al Educaţiei Daniel Funeriu. După ce Peia a susţinut că vaccinurile ar fi de vină pentru îmbolnăvirea bebeluşilor, Funeriu a replicat pe Facebook că E.coli este o bacterie, nu virus, numindu-l pe Peia ''imbecil'', iar acesta a replicat comparându-l cu un vierme intestinal, relatează Mediafax.

Reamintim că zeci de copii au ajuns în spital iar trei au murit, Ministerul Sănătăţii anunţând că îmbolnăvirile şi decesele ar avea drept cauză o tulpină de EColi. La mai bine de o lună de la declanşarea îmbolnăvirilor, cauza infectării copiilor este încă necunoscută.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne