Scandalul documentarului "Vin Românii". Europarlamentarii PSD lansează o campanie anti-discriminare

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu
Europarlamentarul PSD Victor Negrescu (facebook.com)

Eurodeputatul PSD Victor Negrescu a condamnat ferm, în cadrul unei intervenţii în plenul Parlamentului European, modul defăimător în care sunt prezentaţi românii în documentarul "Vin românii" difuzat de postul britanic Channel 4, precum şi atacurile la adresa românilor din Marea Britanie şi Italia.

"Doresc să atrag atenţia asupra discriminării grave la care sunt supuşi românii în mai multe state europene. Spre exemplu recent, printr-un material de presă difuzat în Marea Britanie, se prezintă aspecte defăimătoare şi strict negative care nu sunt deloc reprezentative pentru majoritatea românilor. În acest serial sunt redate doar opiniile xenofobe şi rasiste despre români, lăsându-se astfel impresia că acesta este sentimentul dominant în rândul europenilor şi britanicilor.

Ca român care am locuit mulţi ani în străinătate, sunt determinat să îi apăr, pentru că ştiu care este situaţia lor reală! Sunt alături de românii din Marea Britanie sau din alte ţări unde sunt supuşi discriminării şi vă transmit nemulţumirea lor faţă de lipsa de reacţie a instituţiilor europene", a susţinut Victor Negrescu în plenul Parlamentului European, potrivit unui comunicat remis Epoch Times.

Eurodeputatul PSD a subliniat, de asemenea, că Parlamentul European trebuie să ia o "decizie fermă" împotriva atitudinilor xenofobe, arătând că, în acest sens, grupul pe care îl coordonează S&D40, format din europarlamentarii social-democraţi sub 40 de ani din actuala legislatură de la Bruxelles, va iniţia o campanie anti-discriminare pornind de la această situaţie.

"Avem nevoie, în Parlamentul European de o decizie fermă prin care orice tip de discurs rasist sau xenofob să fie aspru condamnat chiar dacă vine uneori din partea unor politicieni sau chiar colegi din Parlamentul European. În acest sens, grupul tinerilor europarlamentari social-democraţi sub 40 de ani va iniţia o campanie anti-discriminare pornind de la această situaţie pentru a arăta că Parlamentul European se opune ferm tuturor tipurilor de manipulări şi atacuri rasiste", a subliniat Victor Negrescu.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne