Scandalul corupţiei clanului Clinton ajunge la Barack Obama

Barack Obama, 27 august 2015
Barack Obama, 27 august 2015 (Joe Raedle/Getty Images)

O nouă serie de mesaje text schimbate între agenţii FBI Peter Strzok şi Lisa Page, care au fost publicate miercuri, au ridicat întrebări serioase, printre care: dacă fostul preşedinte Barack Obama a monitorizat investigaţia din 2016 a biroului în ceea ce o priveşte pe Hillary Clinton, deşi a oferit asigurări că nu s-a întâmplat acest lucru.

Într-un mesaj adresat lui Strzok în 2 septembrie 2016, agentul FBI Page, avocată a biroului, a susţinut că pregăteşte rapoarte despre investigaţia asupra lui Hillary Clinton pentru directorul FBI de la acea vreme, James Comey, deoarece “potus doreşte să ştie tot ceea ce facem”. POTUS (President of the United States) este acronimul folosit deseori la Washington pentru preşedintele Statelor Unite.

Într-un alt schimb de mesaje, trimise în 30 iunie 2016, Strzok şi Page au discutat despre modificările la discursul pe care Comey îl scria pentru exonerarea lui Hillary Clinton de orice infracţiune penală în legătură cu serverul de email privat pe care aceasta l-a folosit când ocupa funcţia de secretar de stat. Strzok, agentul însărcinat cu investigarea lui Clinton, a scris: “El a schimbat cuvântul preşedinte cu ‘un alt oficial guvernamental senior’”.

Mesajele par să contrazică afirmaţia lui Obama, potrivit căreia el nu a discutat cu James Comey - care a fost între timp concediat de preşedintele Donald Trump - despre investigaţia asupra fostului secretar de stat Clinton.

Republicani din Capitol Hill şi Casa Albă solicită acum răspunsuri în legătură cu această chestiune.

“Noile mesaje text care implică FBI-ul sunt bombe!” a scris miercuri pe Twitter preşedintele Trump despre noile dezvăluiri.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe