Scandalul "Cap de Porc" de la TVR. Apel către cetăţeni: Jurnaliştii oneşti de acolo au nevoie de voi

Jurnaliştii oneşti din televiziunea publică au nevoie de sprijin moral pentru a face faţă presiunilor politice la care sunt supuşi în exercitarea profesiei lor, a transmis senatorul Mihai Goţiu, care îi invită pe cetăţeni să semneze petiţia privind demisia şefei TVR.
(Arhiva) Protest spontan la TVR, mai 2014
(Arhiva) Protest spontan la TVR, mai 2014 (Epoch Times România)

Este pe deplin justificată indignarea cetăţenilor legată de faptul că şefa televiziunii publice, Doina Gradea, spune despre o angajată a postului că are "cap de porc", a remarcat, pe pagina sa de socializare, senatorul USR Mihai Goţiu.

"Dar e un lucru şi mai grav în toată povestea asta: că interviul cu primarul Capitalei, Gabriela Firea, mai exact răspunsul iritat pe care aceasta l-a dat reporterului TVR nu a fost difuzat vreodată de televiziunea publică, chiar dacă subiectul fusese discutat şi aprobat în cadrul procedurilor editoriale (detalii aici). Faptul că d-na Gradea şi-a cerut scuze (oricum, într-un mod lamentabil) jurnalistei e irelevant. Pentru că în primul rând are obligaţia să-şi ceară scuze în faţa tuturor cetăţenilor români care contribuie la salariul ei şi ale căror interese ar trebui să le reprezinte. Şi nu pentru jigniri ar trebui să-şi ceară scuze, ci pentru că a încălcat dreptul cetăţenilor la informare. Iar scuzele trebuie însoţite şi o demisie. Că nu i-o fi greu apoi să-şi găsească o slujbă pe la Antena 3 ori RTV. Sau să aplice pentru o altă funcţie în serviciile de propagandă ale PSD şi ALDE", a declarat Goţiu.

Senatorul susţine că nu se aşteaptă ca Liviu Dragnea şi PSD să-i retragă sprijinul şefei de la TVR, la fel cum nu mă aştept ca Doina Gradea să aibă vreo "urmă de decenţă ori onoare" şi să renunţe la bunăvoie la funcţie.

"Pentru ca acesta e ADN-ul PSD: nu au nevoie de măsuri care să rezolve problemele cetăţenilor români legate de educaţie, sănătate, protecţia mediului, reducerea sărăciei şi a inegalităţilor sociale, ci de instituţii media obediente care să relateze şi să raporteze că totul "e bine şi e frumos". Am semnat, şi vă rog şi pe voi să semnaţi şi să daţi mai departe, petiţia Declic prin care se solicită demisia/demiterea şefilor TVR. Nu neapărat pentru mi-aş face iluzii că Dragnea şi PSD-ul ar renunţa la jucăria lor, ci pentru că există şi jurnalişti oneşti în televiziunea publică (90 dintre angajaţii Ştirilor TVR au semnat deja mesajul "haterilor"), care au nevoie de sprijin moral pentru a face faţă presiunilor politice la care sunt supuşi în exercitarea profesiei lor", a precizat Goţiu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne