Scandalul Antenelor. Ambasadorul SUA: "ANAF a acţionat pentru a recupera bunuri furate de la poporul român"

Scandalul declanşat de evacuarea Antenelor din sediul de la Băneasa a intrat şi în atenţia ambasadorului Statelor Unite la Bucureşti, Hans Klemm.
Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Hans Klemm
Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Hans Klemm (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti, Hans Klemm, a declarat că acţiunea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală în cazul Antenelor nu influenţează dreptul televiziunilor trustului Intact de a emite.

Întrebat, pe contul de Facebook al Ambasadei SUA, cum comentează scandalul declanşat de evacuarea Antenelor de către ANAF, în virtutea recuperării prejudiciului din dosarul ICA, în care a fost condamnat patronul trustului Intact, Dan Voiculescu, ambasadorul SUA a replicat:

"Sunt de acord cu prim-ministrul Cioloş că acţiunea ANAF nu a influenţat dreptul Antenei de a emite. ANAF doar a acţionat pentru a pune în aplicare o hotărâre judecătorească definitivă emisă de mult timp de recuperare a unor bunuri obţinute prin acte de corupţie şi furate de la poporul român".

ANAF a notificat recent posturile Antena 3 şi Antena 1 să evacueze sediul din şoseaua Bucureşti - Ploieşti, în baza unei sentinţe definitive din august 2014 în dosarul ICA - dosar în care Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru spălare de bani. Încă de atunci s-a decis ca Sediul Antenei 3, clădirea-turn din Băneasa şi mai multe terenuri să fie confiscate.

Acţiunea celor de la Fisc a fost prezentată publicului de Antene ca un atentat la adresa libertăţii de exprimare, idee preluată cu repeziciune de politicieni precum Liviu Dragnea sau Călin Popescu Tăriceanu şi chiar de preşedintele Klaus Iohannis.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne