Saxo Bank: Piaţa de energie în colaps, creditul pentru consumatori - prăbuşit

(Fred Dufour/Getty Images)

Sectorul energetic a pierdut 1,15 miliarde USD în acest an, deoarece preţurile petrolului s-au redus la niveluri aproape de neimaginat.

În această actualizare a capitalului propriu, oferim investitorilor diferite modalităţi de a juca în sectorul energetic. Aruncăm o privire şi asupra câştigurilor din această săptămână, în special cele ale Carnival fiind cele mai interesante de urmărit, deoarece industria vaselor de croazieră se află într-o criză severă din cauza COVID-19.

În cele din urmă, ne concentrăm asupra creditului de consum şi asupra aparentei slăbiri observate în China şi cum ar putea prevesti situaţia actuală viitorul în SUA şi Europa. Drept urmare, recomandăm investitorilor să fie atenţi la Mastercard şi American Express.

Sectorul energetic global a fost lovit frontal de o economie care încetinea anul trecut şi de un război al preţurilor petrolului între Rusia şi Arabia Saudită. Greutăţile cu care se confruntă sectorul acum sunt generate şi de o reducere bruscă a cererii de petrol cu ​​20%, echivalentă cu 20 de milioane de barili pe zi sau cu întregul consum al SUA.

Curba futures a petrolului este într-o cădere accentuată, deoarece contractul activ Brent a scăzut astăzi sub 23 USD / brl, iar recent au apărut ştiri conform cărora ţiţeiul fizic este tranzacţionat la 8 USD / brl şi stocarea uleiului devine imposibilă din lipsă de capacitate. Constrângerea privind stocarea fizică şi reducerea continuă a cererii ar putea împinge şi mai mult viitorul petrolului.

Preţul curent al petrolului creează probleme mari pentru acţionari, odată cu indicele MSCI World Energy, care pierde 1,15 miliarde USD în valoarea de piaţă în acest an.

Săptămâna aceasta multe companii chineze vor raporta profiturile - Geely Automobile, Air China, dar şi cele din afara Chinei - nume interesante precum Dollarama, Carnival, Walgreens Boots Alliance, CarMax, H&M şi Constellation Brands vor raporta profitul, sperând să ofere o imagine a situaţiei cererii din SUA şi Europa, deoarece aceste geografii sunt afectate de blocaje stricte datorate pandemiei.

Având în vedere că acţiunile Carnival au scăzut cu 75% faţă de maximul acestui an din ianuarie şi problemele legate de multe croaziere din ultimele două luni - legate de pasagerii infectaţi cu COVID-19 - se vor concentra foarte mult asupra veniturilor companiei. Întrebarea principală este dacă industria vaselor de croazieră îşi va putea reveni şi supravieţui acestei ameninţări grave pentru industrie.

Creditul de consum în China este mai slab, deoarece scăderea forţei de muncă se reflectă în capacitatea de rambursare şi este probabil un indicator al timpurilor care vin pentru SUA şi Europa. Prin urmare, recomandăm investitorilor să observe Mastercard şi American Express.

În China, creditele acordate gospodăriilor au crescut anual cu 22%, iar îngrijorarea noastră este că, la un moment dat, această expansiune a creditului va duce la o oprire bruscă, aşa cum am văzut în 2008, în lumea dezvoltată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Economie