Savanţii îngrijoraţi de furtunile solare ce pot afecta Pământul

Savanţii sunt îngrijoraţi de o furtună solară ce ar putea pune în pericol Terra.
(Captură Foto)

Departamentul american al Securităţii Interne şi NASA s-au referit la un “eveniment cu probabilitate redusă, dar cu impact puternic”, conform The Independent.

Furtunile solare au loc atunci când cantităţi masive de energie sunt eliberate de soare şi intră în contact cu câmpul magnetic al Pământului. Furtunile mici au afectat deja Pământul şi la un moment dat au cauzat o pană de curent în Suedia.

În 2012 a avut loc o situaţie mai periculoasă, când o erupţie solară a produs o “ejecţie coronală de masă” ce a ratat cu puţin Pământul.

În 1859 a avut loc o furtună geomagnetică numită Evenimentul Carrington, care dacă ar avea loc în prezent ar putea afecta tehnologia modernă pentru câţiva ani: sistemul GPS, călătoriile aeriene şi sistemele de calculatoare. Ar fi nevoie de ani de zile pentru a recupera daunele. Lloyd’s of London a declarat că repararea comunicaţiilor ar putea costa până la 2,6 trilioane de dolari.

“După ce încep să cadă sistemele, acest lucru ar putea avea efecte pe care nu le putem concepe”, a susţinut Daniel Baker, director al Laboratorului pentru Fizică Atmosferică şi Spaţială la Universitatea din Colorado.

Guvernul american urmăreşte să găsească modalităţi prin care să împiedice prăbuşirea sistemelor dacă ar avea loc un eveniment spaţial sau legat de vreme. Recent, a avut loc o conferinţă între experţi şi oficiali guvernamentali pentru a discuta diverse idei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură