Satelit israelian al Facebook distrus în timpul exploziei misterioase de la Cape Canaveral

Ca urmare a unei explozii produse în 1 septembrie la Centrul Spaţial Kennedy din Florida, SUA, a fost distrus primul satelit israelian al Facebook ce trebuia să ajungă pe orbită.
Fum negru se ridică de la Cape Canaveral, Florida, 1 septembrie 2016.
Fum negru se ridică de la Cape Canaveral, Florida, 1 septembrie 2016. (Captură Foto)

Explozia ce a avut loc joi la Centrul Spaţial din Florida pune în pericol vânzarea în valoare de 285 milioane de dolari a companiei israeliene Spacecom către compania chineză Beijing Xinwei.

Racheta SpaceX Falcon 9 a explodat la Cape Canaveral, Florida, distrugând satelitul de comunicaţii Amos 6 al companiei israeliene Spacecom Satellite Communications Ltd’s, care trebuia să fie lansat pe orbită.

Explozia a avut loc în timpul unui test înaintea lansării planificate de sâmbătă a satelitului Amos 6. Acţiunile companiei Spacecom au scăzut cu 9% după raportarea incidentului.

Satelitul Amos-6 a fost un proiect al programului Internet.org de la Facebook şi obiectul său era acela de a furniza Internet în ţările aflate în curs de dezvoltare. Satelitul trebuia să fie urcat pe orbită cu ajutorul rachetei SpaceX Falcon 9 în această sâmbătă şi ar fi fost primul satelit pe orbită al companiei Facebook.

Satelitul a fost evaluat la aproximativ 200 milioane de dolari, conform Spaceflight Now.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe