Şase procurori din cadrul Procuraturii Anticorupţie, confirmaţi pozitiv la coronavirus

.
. (gov.md)

Începând cu ziua de luni 1 iunie, şi până la finele acestei săptămâni, Oficiul central al Procuraturii Anticorupţie va activa într-un regim special, de la distanţă.

Decizia a fost luată după ce şase procurori din cadrul acestei subdiviziuni au fost diagnosticaţi ca fiind infectaţi cu virusul Wuhan, care provoacă boala COVID-19.

Potrivit unui Ordin semnat de Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, în această perioadă va fi asigurată testarea organizată la infectare cu virusul chinezesc a tuturor angajaţilor acestei procuraturi specializate.

„În cursul acestei săptămâni, Oficiul central al Procuraturii Anticorupţie va examina doar urgenţele a căror amânare va fi în măsură să prejudicieze interesele justiţiei”, se arată într-un comunicat al Procuraturii Generale.

Amintim că, anterior, doi deputaţi - unul de la Democraţi şi unul de la socialişti - au declarat că şi-au făcut teste, care au rezultat pozitiv la coronavirus, după care mai mulţi miniştri s-au autoizolat la domiciliu în aşteptarea rezultatelor.

Anterior, preşedintele Dodon a declarat în cadrul emisiunii săptămânale „Preşedintele răspunde” că „unii colegi din conducerea ministerelor, serviciilor stau acum cu COVID, dar ei se simt bine, nu au niciun fel de simptome. Pur şi simplu s-au dus şi s-au testat fiindcă cineva alături a fost testat pozitiv cu Covid. Aşa că ce ni-i dat aceea vom obţine”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe