Şase foşti liberal-democraţi au devenit membri PD

La 10 martie, 14 foşti comunişti au aderat la Partidul Democrat din Moldova, iar în aprilie, şase foşti liberal-democraţi, au devenit membri PD. Maia Sandu consideră că acest lucru „se va încheia când vom scăpa de cumpărătorii de deputaţi”.
Parlamentul Republicii Moldova
Parlamentul Republicii Moldova (facebook.com)

Aşa cum ne-au obişnuit deja, liderii Partidului Democrat din Moldova, în fiecare zi de luni, după şedinţa partidului, organizează un briefing de presă. Luni, 10 aprilie, preşedintle Parlamentului, Andrian Candu a declarat că Partidul Democrat s-a mărit cu încă şase membri, foşti liberal-democraţi. Potrivit lui Candu, vicepreşedinte al formaţiunii, este vorba despre Nae Simion-Pleşca, Ion Balan, Nicolae Juravschi, Vladimir Hotineanu, Petru Ştirbate şi Angel Agache.

„Ne bucurăm că astfel creşte potenţialul partidului, inclusiv în Parlament”, a specificat Candu în cadrul unui briefing de presă, conform privesc.eu.

La întrebarea, cum i-ar fi convins pe cei şase să adere la PD, şeful legislativului a precizat: „prin muncă, înţelegere şi cooperarea pe care am avut-o, înclusiv a majorităţii parlamentare, pe parcurs, inclusiv în anul 2016, pe care îl considerăm un an productiv. Fiecare dintre ei e un specialist într-un anumit domeniu şi noi apreciem foarte mult o experienţă suplimentară”, a mărturisit Candu.

În replică, liderul Partidului Acţiune şi Solidaritate a scris pe contul său de Facebook că „şase deputaţi aleşi pe listele PLDM au devenit membri ai Partidului Democrat. PD critică sistemul electoral actual pe motiv că nu responsabilizează deputaţii faţă de cetăţeni şi contribuie la traseismul politic. Astfel, face astăzi o demonstraţie cinică – mai ia nişte deputaţi pentru a controla toate deciziile Parlamentului. Comerţul cu deputaţi se va încheia când vom scăpa de cumpărătorii de deputaţi”.

Liderul Partidului Liberal Democrat din Parlament, Tudor Deliu, a menţionat că, în acest mod, partidul condus de Vladimir Plahotniuc se asigură că va avea voturile necesare pentru proiectul de lege privind modificarea sistemului electoral, prin trecerea la votul uninominal, proiect criticat dur de opoziţie şi de societatea civilă, notează Jurnal TV.

„Acest lucru confirmă foarte multe suspiciuni. Cum sunt timpurile, aşa şi eroii. Totul devine foarte evident. Eu nu ştiu metodele pe care le utilizează, dar în mare parte din ceea ce ajunge la noi, când ei pleacă ei vorbesc de presiuni. Faptul că se duc toţi la partidul care are monopolizată puterea vorbeşte despre faptul că în Moldova nu mai este loc de democraţie. Aceşti oameni îşi trădează propria lor personalitate, pentru că anterior erau nişte critici vehemenţi a metodelor utilizate de PD. Guvernarea are nevoie de voturi ca să monopolizeze puterea”, a menţionat vicepreşedintele fracţiunii PLDM, Vadim Pistrinciuc.

Amintim că la înecputul lunii martie, cei 14 deputaţi care în decembrie 2015 au părăsit fracţiunea Partidului Comuniştilor din RM (PCRM) formând platforma social democrată “Pentru Moldova”, şi-au anunţat aderarea la fracţiunea Partidului Democrat din Moldova (PDM).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe