Şase ani cu executare pentru fostul primar al Bacăului, Romeo Stavarache

Magistraţii băcăuani l-au condamnat la 6 ani de închisoare pe fostul primar al Bacăului, Romeo Stavarache, într-un dosar vizând mai multe fapte de luare de mită.
Romeo Stavarache
Romeo Stavarache (Facebook)

Fostul primar al Bacăului, Romeo Stavarache, a fost condamnat, joi, de magistraţii Tribunalului Bacău, la şase ani de închisoare cu executare pentru luare de mită. De asemenea, magistraţii au mai decis pentru Stavarache interzicerea unor drepturi civile pe timp de 5 ani, relatează Agerpres.

În acelaşi dosar în care Stavarache a fost acuzat de săvârşirea mai multor fapte de luare de mită au fost condamnaţi şi afaceriştii băcăuani Liviu Goian şi Liviu Vasile Cenuşă, la câte 3 ani de închisoare cu executare şi 3 ani pedeapsă complementară prin interzicerea unor drepturi civile, pedeapsă pe care o va suporta şi un alt inculpat în proces, Constantin Apostol, fost director general al Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord—Est.

Magistraţii băcăuani au dispus, de asemenea, confiscarea de la Stavarache, Goian şi Cenuşă a sumelor de 810.670 lei şi 1.259.789,03 lei primite ilegal, iar pentru acelaşi motiv de la Stavarache şi Apostol a 100.000 de lei, arată sursa citată.

Sentinţa nu este definitivă, iar avocaţii celor trei au anunţat deja că vor face apel la o instanţă superioară în următoarele zece zile.

Până la finalizarea procesului, instanţa Tribunalului Bacău a decis aplicarea măsurii de control judiciar pentru Stavarache, Goian, Cenuşă şi Apostol.

Reamintim că, potrivit DNA, în perioada 2008 — 2011, primarul Stavarache, direct sau prin intermediul altor trei inculpaţi, Liviu Goian, Constantin Apostol şi Liviu Cenuşă, ar fi pretins şi primit de la patru oameni de afaceri băcăuani diverse sume de bani pentru sponsorizări, care însă nu se regăsesc în contabilităţile entităţilor pentru care au fost solicitaţi.

Pentru cei vizaţi în dosar acuzaţiile sunt de luare de mită, complicitate la luare de mită, respectiv dare de mită.

În acelaşi dosar a fost judecat şi omul de afaceri Costel Căşuneanu, care nu a recunoscut faptul că ar fi dat mită lui Stavarache ori interpuşilor săi. El nu a primit condamnare din partea instanţei de judecată.

Mai amintim că Stavarache nu este la prima condamnare la închisoare. În octombrie 2015, Stavarache, primar al Bacăului timp de 12 ani, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare şi o perioadă de încercare de 5 ani, în dosarul „Apartamentul.” De asemenea, edilul a fost implicat în dosare grele, precum cel al organizării unor licitaţii dubioase pentru modernizarea CET-ului din urbe pe bani europeni.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne