Şantaj şi frică generalizată în PSD. Un deputat dă "din casă"

Grupul parlamentar PSD din Camera Deputaţilor a propus ca deputatul de Timiş Alfred-Robert Simonis să nu mai ocupe funcţia de secretar al grupului. Indignat, Simonis acuză că PSD îl sancţionează pentru că nu votează moţiunea contra lui Grindeanu.
Liviu Dragnea(Presedinte PSD),
Liviu Dragnea(Presedinte PSD), (Florin Chirila/Epoch Times)

Înlocuit din postul de secretar al grupului social-democrat fără ca măcar să fi fost anunţat, deputatul PSD de Timiş Alfred-Robert Simonis susţine că schimbarea sa din funcţie este o sancţiune la adresa sa pentru faptul că nu a semnat şi nu va vota moţiunea de cenzură şi vorbeşte despre şantaj şi teamă generalizată în PSD.

"Am aflat în drum spre Parlament. M-au sunat colegii să-mi spună că în toată media este deja de notorietate faptul că am fost schimbat din funcţia de secretar al grupului PSD. Grupul PSD este cel care a susţinut ca eu să ocup această poziţie, grupul nu mai vrea s-o ocup în acest moment, din punctul ăsta de vedere nu am de comentat, că această decizie arată disperare, din punctul meu de vedere, este altceva. Disperarea celor care mi-au retras acest sprijin, pentru că altfel nu se înţelege urgenţa, necesitatea acestui demers astăzi, acum", a declarat Simonis, citat de Agerpres.

Deputatul a mai opinat că decizia conducerii PSD privind excluderea din partid a celor care se vor alătura lui Sorin Grindeanu şi nu vor vota moţiunea reprezintă un şantaj, infracţiune pedepsită de lege.

"Mi se pare un şantaj şi şantajul, din ce ştiu eu, este pedepsit de Codul Penal. Nu poţi să şantajezi un parlamentar să voteze altfel decât îi dictează conştiinţa. Sunt absolut convins că nu voi fi exclus pentru că nu votez aşa cum vrea partidul. Cetăţenii m-au trimis în Parlament şi votez conform conştiinţei mele", a susţinut Simonis.

Nu în ultimul rând, deputatul a ţinut să declare că sunt foarte mulţi parlamentari de la PSD nemulţumiţi de faptul că trebuie dat acest vot şi că există o teamă generalizată în PSD.

"Vă garantez, vă asigur că sunt foarte mulţi parlamentari care nu sunt mulţumiţi că trebuie să dăm acest vot împotriva Guvernului pe care noi l-am propus, l-am susţinut şi l-am votat în ianuarie anul acesta. (...) Există o teamă generalizată în PSD pe acest subiect şi nu numai, însă eu cred că fiecare parlamentar votează aşa cum îi dictează conştiinţa", a susţinut deputatul PSD, în opinia căruia moţiunea nu va trece căci, din câte ştie, cinci dintre cei şase parlamentari de Timiş nu vor vota această moţiune.