Sandu, după 22 de zile de greva foamei pentru Pungeşti, nevoit să renunţe

După o grevă a foamei de 22 de zile petrecute în frig, ziua şi noaptea, Alexandru Popescu încetează forma sa de protest iniţiată împotriva abuzurulor Guvernului la Pungeşti
După o grevă a foamei de 22 de zile petrecute în frig, ziua şi noaptea, Alexandru Popescu încetează forma sa de protest iniţiată împotriva abuzurulor Guvernului la Pungeşti (Adrian Sturdza / Epoch Times)

După 22 de zile, ploieşteanul Alexandru Popescu, cel care luptă pentru a sensibiliza opinia publică şi autorităţile cu privire la explorarea gazelor de şişt începută la Pungeşti, iese azi din greva foamei din motive de sănătate.

Alexandru Popescu (Sandu), un anticar în vârstă de 45 ani, a început la 21 decembrie o grevă a foamei în Piaţa Universităţii din Bucureşti pentru a atrage atenţia asupra situaţiei din Pungeşti.

Ploieşteanul a ajuns la Pungeşti în 3 decembrie, la doar o zi după intervenţia în forţă a jandarmilor în zonă. Activistul a fost martorul ocular şi în cazul abuzurilor comise de jandarmi la 7 decembrie, atunci când aceştia au dat sute de amenzi şi au arestat manifestanţi veniţi de pe tot teritoriul României.

Prin greva sa, Alexandru Popescu a cerut retragerea trupelor de Jandarmi din Pungeşti, anchetarea imediată a abuzurilor comise de jandarmi, interzicerea explorării şi exploatării prin fracturare hidraulică precum şi pedepsirea celor care s-au făcut vinovaţi de abuzuri şi ilegalităţi în problema gazelor de şişt.

Poate gestul meu nu a mutat munţi (sau sonde), dar a adus oameni împreună – cel puţin asta am văzut în jurul meu. Mă veţi ierta sper ca, în dorinţa de a aduce mai multă vizibilitate problemelor care se petrec la Pungeşti, am recurs la un gest care multora v-a stricat sărbătorile, zilele sau nopţile. Vă mulţumesc încă o dată pentru grijă şi sper să îmi înţelegeţi decizia.

La rugămintea lui Sandu, Nicuşor Dan a transmis următorul anunţ: „Dragi prieteni, sunt în a 22-a zi de grevă a foamei. Este ziua în care sunt nevoit să vă anunţ că renunţ la această formă de protest. Motivele sunt acelea pe care le bănuiţi cu toţii – starea mea de sănătate s-a schimbat în ultimele zile, mă simt slăbit şi obosit şi consider că am atins o limită de la care lucrurile ar fi greu de recuperat.

În jurul orei 16 voi părăsi treptele pe care m-aţi putut găsi în ultimele 3 săptămâni. Când am intrat în această formă de protest am spus că nu mă aştept la minuni din partea autorităţilor, nici nu au fost. Dar minunile s-au întâmplat totuşi acolo unde bănuiam că se vor petrece – în rândul trecătorilor şi al vostru, cei care mi-aţi fost alături. Vă mulţumesc tuturor celor care aţi fost aici, cu sufletul sau chiar lângă mine, fiecare după puteri. Poate gestul meu nu a mutat munţi (sau sonde), dar a adus oameni alături – cel puţin asta am văzut în jurul meu. Mă veţi ierta sper ca, în dorinţa de a aduce mai multă vizibilitate problemelor care se petrec la Pungeşti, am recurs la un gest care multora v-a stricat sărbătorile, zilele sau nopţile. Vă mulţumesc încă o dată pentru grijă şi sper să îmi înţelegeţi decizia. Ne revedem curând. La Pungeşti problemele continuă. Sandu”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne