Samoa Air creează o clasă 'XL' pentru pasagerii obezi

Compania aeriană Samoa Air a anunţat crearea unei clase 'XL' pentru pasagerii obezi care vor beneficia astfel de locuri mai confortabile şi rampe de acces rezervate, relatează AFP.

Samoa Air a avut deja la sfârşitul anului 2012 o iniţiativă originală stabilind o grilă tarifară în funcţie de greutate pasagerului, măsură destinată să lupte împotriva obezităţii şi creşterii cursului carburantului. 'Deseori, accesul la avioane este dificil şi după ce v-aţi instalat la locuri, nu aveţi loc pentru picioare', a explicat Chris Langton, directorul companiei pentru radio-televiziunea australiană ABC.

'Nu avem o mare flotă, dar dorim să arătăm că ne preocupă această problemă', a adăugat el. Locurile la clasa 'XL' vor fi mai spaţioase cu aproximativ 30 de centimetri. 'Va fi bine pentru cămăşi, îmbrăcăminte şi alte lucruri (...). Transportul aerian va trebui să se adapteze', a apreciat Chris Langton. Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Samoa (sudul Oceanului Pacific) este statul cu una dintre cele mai mari rate ale obezităţii din lume.