Şaman siberian începe din nou o călătorie în Rusia pentru a-l da jos pe Vladimir Putin prin exorcizare

Alexei Gabişev
Alexei Gabişev (youtube, printscreen)

Un şaman a pornit din nou să parcurgă mii de kilometri către Moscova, pentru a-l alunga pe preşedinte Vladimir Putin de la putere prin exorcizare.

Şamanul a mai încercat acest lucru cu câteva luni în urmă, însă a fost oprit de trupe KGB şi a fost arestat, dus la un spital psihiatric unde a fost declarat bolnav psihic.

Alexei Gabişev a pornit în martie într-o călătorie de 8.000 de kilometri pe jos din republica sa natală Sakha, la Moscova pentru a-l „expulza” de la putere pe Putin, pe care l-a numit „produs al forţelor întunecate”.

Gabişev a fost reţinut şi dus înapoi cu forţa la domiciliul său în septembrie, fiind acuzat de instigare la extremism.

Gabişev a pornit din nou la drum deoarece ordinul său de a nu părăsi oraşul natal din Iakuţk a expirat, au menţionat persoane familiare cu cazul.

Autorităţile încă nu au trimis dosarul Gabişev în instanţă, a declarat pentru Interfax avocata lui Gabişev, Olga Timofeieva, care a confirmat că nu au fost făcute acuzaţii împotriva clientului său.

Şamanul a pornit către Moscova cu doi aliaţi şi patru câini, a declarat un apropiat al său pentru Interfax.

Gabişev a promis că îşi reîncepe călătoria pentru „exorcizarea” lui Putin după arestarea sa, prezicând iniţial că va ajunge la Moscova în vara anului 2021.

El îşi propune să-l alunge Putin de la putere prin aprinderea unor focuri lângă zidul Kremlinului din Piaţa Roşie şi prin recitarea unor incantaţii magice.

Gabişev este de părere că „Putin îşi va veni în fire şi va demisiona în linişte” după ritual.