Salt cu paraşuta la punct fix, în aşteptarea lui Felix Baumgartner, primul om care "a spart" bariera vitezei sunetului (Video)

Alexandru Nicolau, campion mondial la paraşutism
Alexandru Nicolau, campion mondial la paraşutism (Epoch Times România)
Se încarcă player-ul...

Material video pe pagina originală Epoch Times

Campionul mondial la paraşutism Alexandru Nicolau a executat marţi un salt impresionant cu paraşuta de la 2000 de metri, cu aterizare la punct fix, pe acoperişul Stejarii Country Club.

Ineditul eveniment, organizat de Marketing Insiders Group, prefigurează sosirea în România a lui Felix Baumgartner, primul om de pe Terra care a spart bariera vitezei sunetului printr-o săritură din stratosferă.

Pe 14 octombrie 2012, Felix Baumgartner a sărit de la 38.969 metri. Săritura lui Baumgartner din capsulă care îl urcase în stratosferă a înregistrat un record de vizualizări pe Youtube: peste 8 milioane de streamuri live. Conform măsurătorilor, Felix Baumgartner a depăşit viteza sunetului în cădere liberă: 1.357,6 kilometri/oră.

Baumgartner va participa la Conferinţa de Leadership Enlightening 3.0 - Ediţia “Business Odyssey”, ce va avea loc la Stejarii Country Club, pe data de 23 octombrie 2014. Cu această ocazie, austriacul va fi în centrul a doua sesiuni de interviuri "pline de inspiraţie şi adrenalină", potrivit organizatorilor.

Alexandru Nicolau, cel care prin inedita sa săritură a prefigurat evenimentul de marţi, are 20 de clasări în top 3 la campionate mondiale şi europene de paraşutism- şi cupe mondiale, 36 de clasări top 5 la campionate mondiale şi europene şi este multiplu campion naţional la juniori şi vicecampion naţional la seniori.