Salariile parlamentarilor s-ar putea dubla. "Este normal să fie aşa", declară surse parlamentare

Parlamentul Romaniei, vot in plenul reunit al Camerelor, deputati si senatori.
Parlamentul Romaniei, vot in plenul reunit al Camerelor, deputati si senatori. (Epoch Times România)

După ce 69 de înalt demnitari şi-au văzut salariile mărite cu aproape 350%, prin ordonanţă de guvern, parlamentarii vor şi ei să nu rămână mai prejos şi se pregătesc să-şi mărească lefurile.

Potrivit evz.ro, invitat la B1 TV, deputatul Daniel Fenechiu, preşedinte al Partidului Naţional Democrat, a declarat că parlamentarii pregătesc alte măriri de indemnizaţii după ce a fost aprobată ordonanţa privind creşterea remuneraţiilor a 48 de înalţi demnitari.

"Se vorbeşte în momentul de faţă, se vorbea chiar de la 1 septembrie, despre majorarea indemnizaţiei deputaţilor şi senatorilor la 9.000 de lei net pe lună (în prezent un parlamentar primeşte 5.300 de lei net pe lună )", a declarat Daniel Fenechiu.

Potrivit unor surse parlamentare citate de evz, măsura va fi inclusă în Legea salarizării unitare, care include un capitol special cu salariile aleşilor.

"Este normal să fie aşa. Va fi o creştere în cascadă. Nu se poate ca preşedintele şi vicepreşedinţii să aibă salarii de 15.000 de lei pe lună, iar parlamentarii să rămână la 5.000. Se va aplica de la 1 decembrie, când salariile vor creşte pentru toţi bugetarii", au declarat sursele citate de evz.ro.

Impactul bugetar al majorării acestor indemnizaţii ajunge, până la finalul anului în curs, la aproape un milion de euro.

Între timp în România, un milion de bugetari trăiesc cu 800 de lei pe lună.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne