Săftoiu, răspuns pentru Cîţu: Sunt de acord să tăiem de la bugetari, dar să începem cu noi, parlamentarii

Adriana Saftoiu
Adriana Saftoiu (Mihut Savu / Epoch Times)

Deputatul PNL Adriana Săftoiu i-a răspuns, miercuri, colegului său de partid Florin Cîţu - care venise cu propunerea ca bugetarii să muncească fără vouchere de vacanţă, pensii speciale sau alte avantaje de acest fel -, spunând că susţine ideea lui dar că propune ca tăierile să înceapă a fi aplicate în primul rând parlamentarilor, căci doar aşa demersul ar fi credibil şi ar funcţiona.

Săftoiu îşi argumentează propunerea amintind de faptul că parlamentarii nu muncesc mai mult de trei zile pe săptămână şi fac tot felul de călătorii în străinătate de dragul plimbării, decontând sume uriaşe.

Dragă Florin,

Sunt de acord cu tine să mai tăiem de la bugetari. Dar moralmente e obligatoriu să începem cu noi, ca să fie un demers credibil şi să funcţioneze. De la faptul că majoritatea zdrobitoare a parlamentarilor nu lucrează mai mult de trei zile pe săptămână, pretextând că în restul timpului sunt 'în teritoriu'. Să fim serioşi. Primii care ştiu că nu fac nimic în teritoriu sunt chiar electorii. Apoi tot felul de călătorii în străinătate, fără altă finalitate decât plăcerea plimbării, deconturi aberante.

Ar trebui, zic, să începem cu o listă de cheltuieli inutile ale bugetarilor parlamentari şi abia apoi să ne apucăm de ceilalţi bugetari, cu metodă, cu argumente, pe categorii. Ce spui?”, a scris deputata PNL, pe pagina sa de socializare.

Reamintim că liderul senatorilor PNL, Florin Cîţu, a afirmat, într-o postare pe pagina sa de socializare, că salariile bugetarilor sunt de două ori mai mari decât cele din sectorul privat, în plus, mai primesc tichete de vacanţă, sporuri, zile libere şi pensii speciale, „o discriminare” care trebuie să dispară din societatea românească. În consecinţă, acesta a cerut ca bugetarii să accepte să muncească fără sporuri, pensii speciale sau vouchere.

Detalii aici.