S&P reduce ratingul Turciei la categoria “junk”

Logo-ul agenţiei de rating Standard & Poor’s
Logo-ul agenţiei de rating Standard & Poor’s (Getty Images)

În mod neaşteptat, Standard & Poor’s a împins şi mai mult ratingul datoriei suverane a Turciei în categoria junk, citând temeri tot mai mari în ceea ce priveşte perspectiva inflaţiei.

S&P a susţinut că decizia sa – a redus ratingul de la BB/B la BB-/B – nu a făcut parte din evaluările obişnuite programate pentru situaţia Turciei.

“Retrogradarea reflectă temerile noastre cu privire la deteriorarea perspectivei inflaţiei şi cu privire la deprecierea pe termen lung a volatilităţii cursului valutar al Turciei”, a precizat într-o declaraţie agenţia.

“Acţiunea reflectă de asemenea temerile noastre privind deteriorarea poziţiei externe a Turciei şi pericolul tot mai mare în sectorul privat îndatorat pe plan extern”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Economie