S-au întors subvenţiile pentru porci. „Unul dintre beneficiari e chiar fiul lui Dragnea, mare producător”

Nu avem bani pentru Pilonul 2 de pensii, însă avem bani pentru subvenţii la industrii prietene, a remarcat indignat deputatul Claudiu Năsui.
Ilustraţie
Ilustraţie (Claudiu Năsui)

Deputatul USR Claudiu Năsui a atras atenţia sâmbătă, pe pagina sa de socializare, despre proiectele de lege care au trecut neobservate săptămâna aceasta prin Parlament.

"S-au întors subvenţiile pentru porci şi pui de 660 milioane euro (reexaminare cerută de preşedinte), la care s-au mai adăugat alte subvenţii pentru centre de colectare a laptelui de 60 milioane euro. Atenţie nu vorbim de bani de la Uniunea Europeană, ci de bani din bugetul de stat, adică din taxele şi impozitele contribuabililor. În acelaşi timp, tot săptămâna aceasta s-a înteţit atacul către Pilonul 2 de pensii. De ce? Pentru că aceiaşi politicieni care au explodat cheltuielile statului, acum ne spun că n-au bani şi trebuie ca noi să strângem cureaua. Nu noi de acum, ci noi din viitor. Aşa că ne vor lua din pensia viitoare. Aveam o şansă să avem un sistem sustenabil de pensii, acum ne-o iau şi pe aceea. Vom simţi direct efectele în viitor când ieşim la pensie. Ce să-i faci nu poţi şi cu pensii speciale şi cu miliarde de cheltuieli cu dedicaţie cum sunt subvenţiile agricole şi cu Pilonul 2. Nu sunt bani", a declarat Năsui.

Reprezentantul USR a explicat că bugetarea înseamnă să faci alegeri: fie laşi Pilonul 2 în pace, fie nu mai cheltuieşti banii pe toate subvenţiile pe care le cer diverse industrii şi grupuri de interese.

"Se ştie deja că unul dintre beneficiarii subvenţiei pentru crescătorii de porci este chiar fiul domnului Dragnea, mare producător de carne de porc. Dar asta nu mai este o noutate. Noutate este faptul că, deşi tatăl său acuză "investitorii străini" pentru creşterea inflaţiei, el însuşi se numără printre cei care au crescut preţurile cărnii de porc cu 10%. Să nu se înţeleagă greşit, nu-l învinovăţesc pentru asta. Scăderea puterii de cumpărare a banului cauzată de inflaţie forţează pe absolut toţi producătorii să-şi ajusteze preţurile. Problema este inflaţia şi de ce a crescut ea. Problema este explozia cheltuielilor statului care ne-a adus în situaţia de a avea inflaţie record", a precizat Năsui.

Astfel, deputatul susţine că avem o problemă de ordin moral şi politic: ipocrizia PSD de a acuza "investitorii străini" de inflaţia pe care au cauzat-o chiar ei.

"Şi, mai grav, ipocrizia de a se plânge că nu au bani la buget şi trebuie să iei banii din pilonul 2, dar în acelaşi timp să dea bani cu nemiluita la diverse grupuri de interes şi industrii prietene", a conchis Năsui.