S-a terminat "comedia": CSM a pecetluit retragerea candidaturii Adinei Florea la şefia Secţiei Speciale

Adina Florea
Adina Florea (Epoch Times România)

Procurorul Adina Florea şi-a retras candidatura de la şefia Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), după ce validarea sa de către Consiliul Superior al Magistraturii a eşuat de şapte ori până acum. Miercuri, plenul CSM a luat act de această decizie în mod oficial.

"Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a luat act de retragerea candidaturii depuse de doamna procuror ADINA FLOREA şi constată închisă procedura de ocupare a funcţiei de procuror şef al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie. (unanimitatea voturilor valabil exprimate: 14 voturi DA, 1 vot NUL)", a transmis CSM.

În luna iunie a acestui an, Adina Florea promovase concursul pentru funcţia de procuror şef al Secţiei Speciale, dar învestirea sa în funcţie nu a ajuns niciodată să se materializeze.

Şedinţele de plen care aveau pe ordinea de zi numirea controversatului procuror au fost boicotate de o parte dintre membri, ceea ce a dus fie la lipsa cvorumului şi implicit la amânare, fie s-a ajuns la egalitate de voturi.

Adina Florea s-a lovit de opoziţia fostului ministru al Justiţiei Ana Birchall, exclusă între timp din PSD. La rândul său, noul şef al Justiţiei, Cătălin Predoiu, a anunţat că va vota împotriva numirii controversatului procuror la şefia SIIJ în plenul CSM.

Potrivit unor surse citate de Adevărul, odată cu trecerea PSD în Opoziţie, preşedintele CSM, Lia Savonea, apropiată de Florin Iordache şi de Viorica Dăncilă, a abandonat-o pe Adina Florea. De asemenea, preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, încearcă să ţină partidul departe de tema Justiţie şi i-a transmis Liei Savonea că PSD n-o mai susţine pe Adina Florea. Detalii aici.

Reamintim că SIIJ este o entitate extrem de controversată, contestată inclusiv de instituţiile europene.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne