“S-a născut o nouă Europa”: Salvini câştigă alegerile europene în Italia

Ministrul italian de interne Matteo Salvini
Ministrul italian de interne Matteo Salvini (Getty Images)

Partidul Liga al ministrului italian de Interne, Matteo Salvini, a obţinut o victorie convingătoare în cadrul alegerilor europene, potrivit Express.co.uk.

Partidul condus de Salvini a obţinut aproximativ 34% dintre voturi, cu mult în faţa Partidului Democrat.

După victorie, Salvini a declarat în Milano: “S-a născut o nouă Europa. Sunt mândru că Liga participă la această nouă renaştere europeană”.

Anterior, Salvini afirmase: “În ceea ce mă priveşte, dacă Liga câştigă nimic nu se schimbă în Italia, totul se va schimba în Europa, începând de mâine”.

Liderul Liga din Senatul italian, Riccardo Molinari, a afirmat: “Probabil, Liga a devenit principalul partid în Italia”.

Liga guvernează Italia împreună cu Mişcarea Cinci Stele (M5S), o formaţiune politică anti-establishment. M5S a fost depăşit în cadrul alegerilor de duminică de Partidul Democrat, care a obţinut aproximativ 22% dintre voturi. M5S a obţinut puţin peste 17%.

Salvini speră că partidul său va obţine o poziţie mai importantă în cadrul Uniunii Europene.

În Franţa, Adunarea Naţională de dreapta a Marinei Le Pen a obţinut o victorie în faţa partidului La Republique En Marche al preşedintelui Emmanuel Macron.

În Germania, cancelarul Angela Merkel a pierdut şase locuri, dar continuă să deţină o majoritate de voturi.

Iar în Marea Britanie, Partidul Brexit a obţinut o victorie istorică, în condiţiile în care ţara este puternic divizată cu privire la Brexit.

După victorie, Farage a susţinut pe Twitter: “Niciodată, în politica britanică, un partid înfiinţat de doar 6 săptămâni nu a câştigat alegeri naţionale. Dacă Marea Britanie nu iese din UE în 31 octombrie, aceste rezultate se vor repeta în cadrul alegerilor generale.

“Istoria a fost scrisă. Este doar începutul”, a mai adăugat Farage.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe