S-a lansat concursul pentru alegerea noului logo al JO 2020 de la Tokyo

Acuzat de plagiat în luna august, comitetul organizator al Jocurilor Olimpice de vară din 2020 de la Tokyo, a lansat un concurs pentru alegerea noului design al logo-ului olimpic
(Tokyo 2020/facebook)

Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice de vară din anul 2020 ce se vor desfăşura la Tokyo, a lansat marţi concursul pentru alegerea noului design al logo-ului olimpic, după ce a hotărât să stopeze utilizarea logo-ului creat de graficianul nipon Kenjiro Sano, în urma unui scandal de plagiat.

Organizatorii olimpiadei nipone vor prezenta noul logo al JO 2020 în primăvara anului viitor, acesta fiind ales dintre cele care vor fi transmise comitetului până în data de 7 decembrie, câştigătorul urmând să primească un milion de yeni (7.600 euro) şi o invitaţie la ceremonia de deschidere a Jocurilor din 2020.

"Sperăm să primim cel puţin 10.000 de propuneri de această dată", a comunicat agenţiei Kyodo directorul comisiei de selecţie a noului logo, Ryohei Miyata.

Polemica a izbucnit după ce un grafician belgian, Olivier Debie, s-a manifestat pe internet, mirându-se de asemănarea dintre logo-ul teatrului din Liege, pe care el l-a imaginat, şi cel prezentat pentru JO 2020 de la Tokyo.