S-a întors premierul. Unde a fost acesta şi de ce nu s-a întâlnit cu Victoria Nuland?

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)

Premierul Victor Ponta a revenit în ţară. Invitat la emisiunea lui Gâdea de la Antena 3, premierul Ponta a răspuns întrebării care s-a tot pus în ultimele zile - unde a fost de nu a avut timp să se întâlnească cu adjunctul secretarului de stat american pentru Europa şi Eurasia, Victoria Nuland, care a venit special în Bucureşti pentru a discuta despre consolidarea statului de drept.

Întrebat despre vizita emisarului american Victoria Nuland, Victor Ponta a explicat de ce nu s-a întâlnit cu aceasta.

„Din două motive. În primul şi în primul rând aveam programată înainte de Anul Nou o vizită privată în Italia, am fost trei zile în Italia cu familia. M-am întâlnit şi cu omologul meu social-democrat, cu Mateo Renzi, de acolo, o întâlnire importantă în contextul alegerilor din Europa. Eu ştiam care e subiectul principal al vizitei, ştiam foarte bine de ce vine în România, avusesem şi o discuţie în CSAT în acest sens, nu e un subiect public, e confidenţial, în care domnul Corlăţean este de departe cel mai îndrituit să spună punctul de vedere al Guvernului”, a afirmat acesta.

Premierul român nu a menţionat de ce consilierii săi nu au putut răspunde întrebărilor presei, privitoare la circumstanţele în care s-a aflat.

Premierul susţine că este bine că Victoria Nuland a venit la Bucureşti, explicând că motivul pentru care a venit nu poate fi făcut public.

„Subiectul ţine de raporturile dintre România şi SUA, discutat în CSAT, nu pot să va dau informaţii în acest sens. A fost o discuţie foarte bună, ministrul de Externe este absolut normal să reprezinte guvernul în aceste relaţii şi a făcut-o foarte bine. Am auzit că am fost la schi în Austria, eu nu schiez, am auzit că am mers chiar la Balc la vânătoare, mie nu-mi place vânătoarea. Nişte oameni disperaţi.

„Preşedintele ştia exact unde sunt. Privat nu înseamnă secret”, a concluzionat Victor Ponta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne