Rusia va continua loviturile aeriene în Siria pe durata acordului de încetare a focului

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov a anunţat că Forţa Aeriană rusă va continua loviturile sale aeriene împotriva terorismului pe durata acordului de pace din Siria.
Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.
Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului. (Captură Foto)

“După impunerea acordului de încetare a focului, atacurile împotriva organizaţiilor teroriste din Siria nu vor înceta, acest lucru nfiind planificat. A fost una dintre condiţiile acceptate de preşedintele rus şi preşedintele american”, a declarat Peskov, conform agenţiei ruse de ştiri de stat TASS.

Acordul de pace a intrat în vigoare în 27 februarie.

Rapoartele venite din partea Observatorului Sirian al Drepturilor Omului cu privire la loviturile aeriene ruseşti împotriva clădirilor civile din Siria nu au fost confirmate de informaţii de încredere, a mai adăugat Peskov.

“Ştim că Observatorul a furnizat în repetate rânduri informaţii care nu au fost verificate şi care nu au fost susţinute de niciun fel de dovezi”, a subliniat el.

“Forţa Aeriană rusească îşi va continua operaţiunile din Siria pentru a susţine forţele de securitate [guvernamentale] siriene. Operaţiunile sale vor viza Statul Islamic şi alte organizaţii teroriste”, a adăugat Peskov.

Statul Islamic este o organizaţie teroristă interzisă în Rusia.