Rusia, statul mafiot. Poliţia germană arestează capul reţelei implicate la Ambasada Rusă din Argentina

Cocaină
Cocaină (EITAN ABRAMOVICH / AFP / Getty Images)

Poliţiştii germani au arestat persoana suspectată ca fiind creierul unei operaţiuni de contrabandă cu droguri care a transportat sute de kilograme de cocaină din America de Sud la Moscova pe un avion prezidenţial rus.

Şase persoane au fost arestate după ce au fost descoperite aproape 400 de kilograme de cocaină la sediul unei şcoli de pe lângă ambasada rusă din Buenos Aires, au declarat autorităţile săptămâna trecută.

Persoana care ar fi furnizat drogurile, a cărei identitate fusese iniţial ascunsă, se ascundea în Germania. Ulterior autorităţile au dezvăluit că nunmele bărbatului era Andrei Kovalciuk.

"Soţia mea m-a sunat şi mi-a spus că Andrei Kovalciuk a fost reţinut ca parte a dosarului", a afirmat Interfax, citat vineri, de avocatul lui Kovalciuk, Vladimir Zherebenkov.

"Aşa cum era de aşteptat, poliţia intenţionează să meargă în instanţă pentru arestarea lui", a adăugat el.

Un oficial rus, sub anonimat, a declarat luni agenţiei de ştiri Rosbalt că Kovalciuk fusese angajat anterior ca membru al personalului de la Ambasada Rusiei la Berlin.

Ministerul de Externe al Rusiei a lansat marţi o declaraţie care neagă că Kovalciuk ar fi fost vreodată angajat la misiunile diplomatice ale Rusiei în Germania şi că "în general nu a lucrat niciodată pentru Ministerul de Externe".

Înainte de arestare, Kovalciuk a susţinut că i s-a înscenat o "provocare bine organizată" de către autorităţile americane, spunând că valizele lui argentiniene în care transporta cafea, trabucuri şi alcool au avut conţinutul înlocuit cu cocaină.

"Kovalciuk este convins că drogurile au fost plantate de poliţia argentiniană care a colaborat cu serviciile speciale din S.U.A. ce participă la această provocare pentru a discredita misiunea diplomatică rusă", a declarat avocatul lui Kovalciuk miercuri, pentru Interfax.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe