Rusia: Sediul publicaţiei Kommersant din Ekaterinburg, devastat

Nikola Iablonski, redactorul şef  al filialei din Ekaterinburg a ziarului Kommersant
Nikola Iablonski, redactorul şef al filialei din Ekaterinburg a ziarului Kommersant (Getty Images)

Una dintre cele mai influente publicaţii din Rusia, Kommersant, a declarat că birouri din oraşul Ekaterinburg au fost devastate şi directorul filialei locale a fost ameninţat, potrivit RFE/RL.

Kommersant a declarat luni că persoane necunoscute au pătruns în cursul nopţii în sediul local şi au distrus calculatoarele redactorului şef Nikola Iablonski şi ale contabilului şef.

Atacatorii au lăsat un mesaj scris pe biroul directorului Kommersant-Ural, Serghei Plahotin, susţinând: “Vei muri, ticălosule”.

Plahotin a declarat portalului de ştiri online E1 că hard disk-urile calculatoarelor sale şi ale lui Iablonski au fost furate, adăugând că redacţia sa nu are niciun conflict cu nimeni.

Jurnaliştii au notat că atacul ar putea avea legătură cu o carte despre eforturile poliţiei ruse de a lupta împotriva grupurilor criminale din Ekaterinburg, care a fost scrisă şi publicată cu ajutorul personalului publicaţiei Kommersant.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe