Rusia lansează rachete de croazieră împotriva militanţilor Jabhat Fatah al-Sham în oraşul sirian Alep

Deşi iniţial şi-a folosit doar flota din Marea Caspică pentru a ataca poziţiile jihadiştilor şi rebelilor din Siria, Rusia a lansat vineri asupra oraşului Alep trei rachete de croazieră de pe navele sale din Marea Mediterană.
Navă de luptă rusească în Marea Mediterană.
Navă de luptă rusească în Marea Mediterană. (Captură Foto)

Rusia, unul dintre cei mai apropiaţi aliaţi ai preşedintelui sirian Bashar al-Assad, a declanşat vineri un atac asupra oraşului Alep, folosind rachete de croazieră lansate de pe navele sale de luptă din Marea Mediterană. Rusia şi-a intensificat atacurile asupra zonelor ocupate de rebeli şi împotriva militanţilor islamişti care ocupă unele părţi ale oraşului.

După atacul cu rachete, primul din Marea Mediterană, Ministerul rus al Apărării a declarat că loviturile au vizat grupul jihadist Jabhat Fatah al-Sham, cunoscut anterior sub numele de Frontul al-Nusra când era afiliat la grupul Al-Qaeda.

Trei rachete de croazieră au fost lansate împotriva unor ţinte din oraşul sirian Alep, a adăugat ministerul rus.

Ofensiva împotriva rebelilor şi militanţilor din Siria s-a intensificat în ultima perioadă, atât de către forţele siriene cât şi de către cele ruseşti. Până acum, Rusia şi-a folosit doar flota din Marea Caspică pentru a bombarda zonele inamice, dar începând de ieri Moscova a decis să implice şi navele sale de luptă din Mediterană.

În plus, la începutul acestei săptămâni, bombardierele ruseşti au lansat misiuni de zbor în Siria de la baza aeriană Hamedan din Iran.