Rusia consideră remarcile lui Pence în Balcani ca fiind o mentalitate tipică “Războiului Rece”

Rusia a denunţat joi ceea ce a numit comentarii “destabilizatoare” făcute de vicepreşedintele american în timpul turneului efectuat în această săptămână în vestul Balcanilor, adăugând că declaraţiile acestuia au expus mentalitatea tipică Războiului Rece pe care o are SUA.
Vicepreşedintele american Mike Pence.
Vicepreşedintele american Mike Pence. (Getty Images)

Vicepreşedintele american Mike Pence a declarat miercuri în Muntenegru că “Rusia a depus eforturi pentru a destabiliza regiunea, pentru a submina democraţiile voastre şi a crea o diviziune între voi, cât şi faţă de restul Europei”.

De asemenea, el a cerut liderilor din Balcani să fie “hotărâţi şi fără compromis în faţa agresiunii [ruseşti]”.

Ministerul rus de Externe a afirmat că Pence a prezentat idei “false şi distructive” care vor “duce în mod inevitabil la amplificarea tensiunilor” în regiunea Balcanilor.

“SUA promovează în mod activ ideea că nu există nicio alternativă pentru sud-estul Europei în afară de aderarea la NATO”, conform ministerului rus.

“Este regretabil să observăm că Washingtonul alunecă tot mai mult înspre ideologia primitivă a perioadei Războiului Rece, lucru care este complet diferit de realitate”, a adăugat ministerul.

Ministerul rus de Externe a cerut SUA să nu mai defăimeze Rusia şi politica sa externă, despre care a precizat că este bazată pe respectul pentru aliaţi şi disponibilitatea de a lucra cu partenerii internaţionali.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe