Rusia blochează Google temporar într-o aşa zisă dispută fiscală

Agenţia de reglementare a mass mediei ruseşti a blocat Google timp de câteva ore în cursul zilei de joi pentru a forţa aplicarea unei reglementări fiscale adoptate în 2016 .
(Getty Images)

Google.ru a figurat, joi, pe registrul Rusiei de website-uri blocate timp de circa 3 ore, după ce mai mulţi furnizori de Internet au restricţionat accesul utilizatorilor la popularul website.

Website-ul a fost blocat ca urmare a unei decizii adoptate anul trecut de autorităţi împotriva unui agent de pariuri rus.

Oficialii au declarat că Google a redirecţionat utilizatorii spre site-ul agentului de pariuri, care a fost blocat pe fondul unei dispute fiscale permanente cu autorităţile ruse.

Alexander Zharov, şeful Serviciului federal pentru monitorizarea comunicaţiilor Roskomnadzor, a declarat că Google a fost scos de pe lista site-urilor blocate a agenţiei imediat după ce linkul interzis a fost înlăturat.

Nu este prima dată când guvernul rus a hărţuit gigantul american în Internet.

În iunie 2016, deputaţii Dumei de Stat (Camera inferioară a parlamentului Rusiei) au aprobat cea de-a treia citire a unui proiect de lege poreclit “Legea Taxei Google”, cerând companiilor IT străine să plătească TVA pentru vânzarea de conţinut online.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe