Merkel avertizează Rusia că se vor aplica noi sancţiuni dacă este încălcat acordul de la Minsk


Cancelarul german Angela Merkel (st) şi şeful Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.
Cancelarul german Angela Merkel (st) şi şeful Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. (Captură Foto)

Cancelarul german Angela Merkel a avertizat Rusia să respecte acordul de pace ucrainean pe care l-a semnat la Minsk luna trecută sau se va confrunta cu sancţiuni mai dure. Merkel a adăugat că UE este pregătită să impună noi măsuri dacă este necesar.

Merkel a declarat reporterilor că sarcina imediată de îndeplinit este aceea de a opri vărsarea de sânge din estul Ucrainei, unde un acord fragil de pace rezistă în mare parte în ciuda unor încălcări ale acestuia de la semnarea sa în luna februarie, susţine Deutsche Welle.

Ea a subliniat faptul că “dacă acordul de la Minsk nu funcţionează, atunci statele membre şi Comisia Europeană sunt destul de pregătite să adopte sancţiuni mai dure.”

“Există o legătură între sancţiunile curente şi implementarea completă a acordului de la Minsk, astfel încât oficialii ucraineni să aibă acces la propria lor frontieră”, a declarat Merkel în Bruxelles. “Integritatea teritorială poate fi repusă în funcţiune doar dacă ai oficiali ucraineni la graniţa cu Rusia. Asupra acestui lucru lucrăm acum.”

În prezent, Uniunea Europeană a aplicat interdicţii de călătorie şi a îngheţat active pentru 151 de persoane fizice, incluzând câţiva oficiali ruşi de rang înalt.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.