Rusia ar putea interzice vânzarea de ţigări persoanelor născute după 2015

Ministerul rus al Sănătăţii a dezvăluit planurile pentru interzicerea vânzării de ţigări către toţi cei născuţi după 2015.
(Justin Sullivan/Getty Images)

O astfel de mişcare radicală ar indica Rusia ca prima ţară din lume care ar adopta o poziţie atât de severă împotriva tutunului.

Rusia a tolerat mult timp fumatul, iar restricţiile privind fumatul în public au fost introduse doar în 2013. Dar legislaţia adoptată de atunci a înăsprit considerabil legile privind fumatul.

Totuşi, există incertitudini în privinţa modului în care s-ar putea aplica interdicţia privind vânzarea de ţigări unei generaţii de oameni.

În plus, există îndoieli dacă tutunul contrafăcut vândut pe piaţa neagră ar putea fi chiar mai nociv pentru sănătatea publică.

Însă Nicolai Gherasimenko, membru al Comisiei pentru sănătate din Parlamentul rus, a susţinut că “Acest obiectiv este absolut corect din punct de vedere ideologic”, conform The Times.

Un purtător de cuvânt al Kremlinului a declarat că o astfel de interdicţie ar avea nevoie de consultări serioase cu alte ministere.

O astfel de mişcare va provoca probabil nemulţumiri în rândul companiilor de tutun, totuşi Rusia a înregistrat un progres destul de mare împotriva fumatului.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe