Rusia aprobă un program pentru dezvoltarea roboţilor militari


Rusia îşi îndreaptă atenţia spre dezvoltarea roboţilor militari.
Rusia îşi îndreaptă atenţia spre dezvoltarea roboţilor militari. (Captură Foto)

Ministerul rus al apărării a aprobat un program complex numit “Crearea de Roboţi Militari Avansaţi pentru 2025”, a declarat viceministrul apărării Pavel Popov pentru ziarul Krasnaya Zvezda.

El a declarat că industria militară împreună cu instituţiile administrative militare au dezvoltat un concept pentru aplicarea roboţilor în luptă.

De asemenea, ministerul rus al apărării a format o comisie pentru dezvoltarea roboţilor, aceasta fiind condusă de ministrul apărării Sergei Shoigu.

“Alături de dezvoltarea unor modele noi, plănuim să pregătim specialişti pentru întreţinerea modelelor avansate. Sarcina va fi îndeplinită de sistemul de educaţie al ministerului apărării”, a declarat Popov.

Popov a mai declarat că dezvoltarea robotică este importantă pentru asigurarea protecţiei graniţelor Rusiei şi pentru desfăşurarea de operaţiuni terestre, marine sau submarine în locuri nesigure pentru oameni, incluzând în regiunea Arctică.

De asemenea, vicepremierul rus Dmitri Rogozin a declarat că roboţii vor reprezenta una dintre principalele priorităţi ale noului program rusesc de arme în perioada 2016-2015.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe