Rulouri de dovlecel umplute cu brânză şi mentă - proaspete şi extrem de aromate

Rulouri de dovlecel
Rulouri de dovlecel (Maria Matyiku / Epoch Times)

Când e prea cald afară şi gătitul la cuptor sau pe plită e o variantă pe care doriţi să o excludeţi, puteţi încerca aceste rulouri făcute din felii crude de dovlecel tăiate foarte subţiri şi umplute cu o brânză moale în care puneţi câteva frunze proaspete de mentă şi o feliuţă sau două de castravete verde şi ardei.

Aceste rulouri deosebite, sunt răcoroase şi dau o senzaţie de prospeţime datorită mentei. Sunt de asemenea extrem de aromate, deoarece păstrează gustul natural al fiecărui ingredient. Brânza frământată din caş de oaie, ar fi ideală, în lipsa acesteia se poate însă folosi brânză proaspătă de vacă sau capră, după ce în prealabil o lăsaţi să se scurgă bine de zer sau tradiţionala brânză de burduf.

Ingrediente:

1 dovlecel,
1/2 ardei roşu,
1 castravete de grădină,
200 g brânză moale,
o legătură de frunze de mentă,
sare şi piper după gust,
câteva frunze de salată sau rucolă pentru ornat,
câteva frunze de chives sau ceapă verde (opţional)

Mod de preparare:

Se folosesc dovlecei tineri şi subţiri, de mărime până la 20 cm. Mai întâi, dovlecelul se spală bine cu apă rece , apoi se îndepărtează ambele capete. Dovlecelul se feliază în bucăţi foarte subţiri cu ajutorul unui curăţător de legume. Pentru a le face flexibile, feliile se presară cu sare şi se lasă deoparte să se înmoaie.

Castravetele şi ardeiul se taie în formă de beţişoare, având grijă să fie mai lungi cu 1-2 cm decât lăţimea feliilor de dovlecel.

O parte din frunzele de mentă se toacă mărunt şi se amestecă cu brânza, care se zdrobeşte fin cu ajutorul unei furculiţe. Se adaugă puţin piper şi opţional, în funcţie de ce fel de brânză folosiţi, adăugaţi şi sare după gust.

Pentru asamblarea rulourilor, se ia fiecare felie de dovlecel, se zvântă uşor de apa ce o lasă, apoi se pune o linguriţă din amestecul de brânză, una sau două beţişoare de ardei şi castravete şi o frunză de mentă. Se rulează. Datorită apei lăsate felia prinde aderenţă când se rulează şi nu e nevoie să fie legată. Opţional, dacă feliile sunt puţin mai groase şi rulourile se desprind, se poate lega la mijloc cu o frunză de chives sau ceapă verde tăiată pe lungime în felii subţiri cu ajutorul unei foarfeci de bucătărie.

Fiecare rulou se pune pe o frunză de salată, spanac sau rucola şi se serveşte. Vă dorim poftă bună!

Notă: Dintr-un dovlecel ies 18-20 de rulouri. În funcţie de cantităţile pe care le doriţi, puteţi ajusta ingredientele de mai sus.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură